Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Πλησιάζει ο καιρός που ξεκινούν οι νηστείες. Άλλοι για θρησκευτικούς λόγους, άλλοι για την αποτοξίνωση.
Τα φαγητά μας πια γίνονται διαφορετικά, αλλά εξίσου νόστιμα και με λίγη φαντασία, έχεις υπέροχα πιάτα, ποιοτικά και νηστίσιμα!
Αν τώρα δεν νηστεύεις από τα γαλακτοκομικά, βάλε και λίγο τυράκι μέσα, έτσι για τη νοστιμιά.
Τι θα χρειαστείς για γαρίδες σαγανάκι;
Υλικά:
15-20 γαρίδες
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες φρέσκιες ή
2 φλιτζ. σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
100γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες κονκασέ. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν κόκκινες οι γαρίδες.
Προσθέτουμε την φέτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Είμαστε έτοιμες να απολαύσουμε!