Για όσους νοσταλγούν τα ταξίδια!

Κάποιοι από εμάς λατρεύαμε και συνεχίζουμε να λατρεύουμε τα ταξίδια παρά το γεγονός πως έχουν πλέον απαγορευτεί … Μικρές ή μεγάλες αποδράσεις αποτελούσαν για κάποιους ανθρώπους το «μαγικό φίλτρο» , τη δύναμη να συνεχίζεις, να ανοίγεις τους ορίζοντες του μυαλού και της ψυχής και έτσι η καρδιά γέμιζε δύναμη, η ενέργεια που αποκτούσαμε ήταν πραγματικά… το κάτι άλλο!

Σεβόμενοι την πανδημία, αναγκαστήκαμε για το καλό όλων μας να ξεχάσουμε –ελπίζω προσωρινά- όλες εκείνες τις ανεκτίμητες εμπειρίες που δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλες! Τη γνωριμία με λαούς, κουλτούρες και πολιτισμούς , τη γνωριμία με τους άλλους και κατά συνέπεια και με εμάς τους ίδιους!

Γνωρίζω, πως όταν κάποιος έχει κατανοήσει εις βάθος αυτήν την αξία του να μαθαίνεις και να γεμίζεις το «άλμπουμ» του νου, με εικόνες από ταξίδια μακρινά ή κοντινά, δεν έχει σημασία, είναι πραγματικά δύσκολο να συνηθίσουμε αλλιώς! Θα τα καταφέρουμε όμως και θα γίνουμε πιο δυνατοί… και όχι μόνο αυτό… θα συνειδητοποιήσουμε όλοι, λάτρεις και μη των ταξιδιών , την ουσιαστική τους αξία!

Μέχρι να έρθει η ημέρα λοιπόν που θα μπορούμε να ταξιδεύουμε ελεύθερα ανά τον κόσμο… μπορούμε να κλείνουμε έστω και μικρά κομμάτια της επιθυμίας μας αυτής με τα νοερά ταξίδια! Τα ταξίδια που μας προσφέρουν τα καλά βιβλία.. τα βιβλία που ταξιδεύουν σπάζοντας φράγματα χρονικά και τοπικά… γιατί όπου δεν μπορεί να πάει το σώμα μπορεί να πάει το μυαλό!

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *