Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Ψάχνεις να βρεις κάτι ελαφρύ για να γλυκαθείς μετά το φαγητό σου.
Δεν θέλεις γλυκό, γιατί προσέχεις και ψάχνεις υγιεινούς τρόπους να ανεβάσεις λίγο το σάκχαρό σου.
Σου έχουμε τη λύση. Γιαούρτι με τηγανητή μπανάνα. Ναι, τηγανητή μπανάνα.
Δεν το γνώριζα, μέχρι που μια μέρα έφερε ένας συνάδελφος στη δουλειά και δοκίμασα και ξετρελάθηκα.

Έτσι έψαξα μια εύκολη συνταγή για να βάλω πάνω στο γιαούρτι μου και το έφτιαξα και ήταν τέλειο!
Τι θα χρειαστείς;
Υλικά:
3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
Για το τηγάνισμα:
1 αυγό
100 ml γάλα
100 γρ. αλεύρι
1βανίλια
Για το σερβίρισμα:
600 γρ. γιαούρτι
4 κ.σ. μέλι
Κανέλα
λάδι
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα υλικά για το χυλό.
Βάζουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Βουτάμε τις ροδέλες μπανάνας στο χυλό και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε σε χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.
Μοιράζουμε το γιαούρτι σε 4 μπολ, βάζουμε πάνω τις μπανάνες και γαρνίρουμε με το μέλι και την κανέλα.
Είσαι έτοιμη για απόλαυση!