Γιατί η κολλητή σου είναι η καλύτερή σου φίλη

http://www.tione.ru/ ???????? ???? ??? ???????? ?????

Όλες έχουμε μία φίλη η οποία είναι η κολλητή μας. Σε αυτήν τρέχουμε κάθε φορά που χρειαζόμαστε μία συμβουλή ή ένα ώμο να ακουμπήσουμε τις δύσκολες στιγμές.. Είναι εκείνη που θα μας ακούσει, θα μας συμβουλέψει, που θα μάθει τα πιο κρυφά μας μυστικά, που θα χαρεί με τις χαρές μας και θα στεναχωρηθεί με τις λύπες μας… Είναι εκείνη που μας αγαπάει και την αγαπάμε πραγματικά, όπως αγαπάμε και την οικογένεια μας..

Δυστυχώς ή ευτυχώς όσο μεγαλώνουμε τόσο χάνουμε ανθρώπους από τη ζωή μας ενώ όσο παθαίνουμε μαθαίνουμε και έτσι είμαστε πια σε θέση να ξεχωρίζουμε εκείνους τους ανθρώπους που μένουν κοντά μας… Ανάμεσα σε αυτούς λοιπόν είναι και η κολλητή μας. Ο άνθρωπος  που βρέθηκε στη ζωή μας είτε από την αρχή, είτε κάπου στη μέση. Εκείνος ο άνθρωπος που αποφασίσαμε να τον βάλουμε στην καρδιά μας.

Για ποιους λόγους λοιπόν η κολλητή μας είναι η καλύτερη μας φίλη; Ήρθε η ώρα να το μάθουμε!!

Η κολλητή φίλη είναι συχνά η παλαιότερη

Η κολλητή φίλη, αυτή που λογίζεται ως αδερφή, είναι συνήθως η πιο παλιά. Έχει στρογγυλοκαθίσει στην καρδιά και στη ζωή μας από όταν ήμαστε μικρές και έκτοτε παρέμεινε η ομορφότερη σταθερά στη ζωή μας, αφού συνήθως συνδέεται με την παιδική μας ηλικία. Πρωινές κοπάνες, μυστικά ραντεβού, κάλυψη στη μαμά και τόσα άλλα χαρακτηρίζουν την κοινή σας πορεία.. Άσε που μεγαλώσατε μαζί.. Από μικρά κορίτσακια γίνατε ώριμες γυναίκες με δική σας καριέρα και οικογένεια.. Οι ζωές σας παράλληλες και οι αναμνήσεις σας κοινές. Όλα αυτά την κάνουν οικογένεια!

56518Μπορείς να εξομολογηθείς τις πιο κρυφές σου σκέψεις

Όλοι έχουμε κάνει επιλογές για τις οποίες ντρεπόμαστε, όλοι έχουμε υπάρξει κουτσομπόληδες, εγωιστές και λάθος με ένα σωρό τρόπους. Κάθε άσχημη περίοδος και βασανιστική σκέψη βρίσκει το δρόμο προς τη λήθη, όταν δυο φίλες συναντιούνται για να πιουν μια κούπα ζεστό καφέ και να μιλήσουν η μία στην άλλη με την τρομακτική ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τις αληθινές φιλίες.

bffsrules02secretsΘες να την σκοτώσεις και θέλει να σε σκοτώσει

Πόσες φορές δε θες να τη σκοτώσεις και να σε σκοτώσει, όχι απαραίτητα  επειδή κάποιος άντρας μπήκε ανάμεσά σας ή επειδή κάποια παρεξήγηση ράγισε το γυαλί της φιλίας σας. Απλά και μόνο επειδή υπάρχει η μία στη ζωή της άλλης. Δυο πραγματικές φίλες θα προσβάλλουν, θα μειώσουν, θα βρίσουν και θα στεναχωρήσουν η μία την άλλη. Γιατί έτσι γίνεται στις οικογένειες.

files-fidiaΜαζί περνάτε υπέροχα και βαρετά

Μερικές από τις πιο όμορφες, τις πιο αλλόκοτες και τις πιο διασκεδαστικές αναμνήσεις της ζωής σου, τις έχεις περάσει μαζί της –κοινές διακοπές, όταν ήσασταν πιτσιρίκια  και σε τόσες ακόμα στιγμές. Σε μια πραγματική φιλία, όμως, δεν περνάς μόνο στιγμές ακράτητου χαχανίσματος και συναρπαστικών συζητήσεων αλλά και πολύ βαρετά. Να είσαι φίλος με κάποιον σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου και ο εαυτός σου δεν είναι πάντα δημιουργικός, αστείος και διασκεδαστικός. Ο εαυτός σου θέλει καμιά φορά να φοράει ζεστές πιτζάμες, να μη βγάζει λέξη, να τρώει παγωτό σοκολάτα με την κουτάλα για τις φακές απ’ τη συσκευασία και να βλέπει αποχαυνωμένος τηλεόραση. Σ’ αυτές τις στιγμές βαρεμάρας και αυτολύπησης η κολλητή σου είναι διακριτικά και υποστηρικτικά δίπλα σου και βαριέται μαζί σου.

filesΣε ξέρει απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη

Την καλύτερή σου φίλη, δεν μπορείς να την ξεγελάσεις. Είναι όπως η μαμά μας. Η καλύτερή σου φίλη τα ξέρει όλα, σε ξέρει από πάντα, σε ξέρει από μέσα και απ’ έξω, σε ξέρει σαν την παλάμη του χεριού της και σαν τον εαυτό της. Και τούμπαλιν. Η κολλητή σου ξέρει πότε το «είμαι καλά» σημαίνει «θέλω να κλάψω με αναφιλητά στην αγκαλιά σου» και πότε τον «δεν πειράζει» μεταφράζεται σε «ευχαρίστως σε σκότωνα». Ξέρει πόσο επικριτική μπορείς να γίνεις με τους ανθρώπους, πόσο εκνευριστική γίνεσαι με την καθαριότητα του σπιτιού σου, πόσο υπερπροστατευτική είσαι με τα παιδιά σου, πόσο παρανοϊκή με το άλλο σου μισό, πόσο… Ξέρει ότι δεν είσαι τέλεια και ξέρεις και εσύ ότι ούτε εκείνη είναι αλλά την αγαπάς και σ’ αγαπάει, την στηρίζεις και σε στηρίζει γιατί ακριβώς είστε τόσο διαφορετικοί άνθρωποι.

f13Ξέρει πότε σου χρειάζεται μια… γερή κατσάδα

Αν έχεις την τύχη να έχεις στη ζωή σου μια φίλη-σύντροφο ζωής που σ’ αγαπάει όσο τον εαυτό της και την οικογένειά της, τότε έχεις πάντα δίπλα σου έναν σκληρό κριτή και έναν δίκαιο παρατηρητή της ζωής και των επιλογών σου. Όταν οι υπόλοιποι θα κλείσουν το στόμα τους και θα ανασηκώσουν αδιάφορα τους ώμους, η καλύτερή σου φίλη θα γίνει πυρ και μανία και θα στα ψάλλει για τα καλά, προσπαθώντας με όσα μέσα διαθέτει να σε επαναφέρει στην τάξη. Το έχω βιώσει και εγώ για εκείνον τον βλάκα τον Τάκη που έτρεχα από πίσω του ενώ εκείνος με έφτυνε και η κολλητή μου ήταν η πρώτη που με «ξύπνησε» την ώρα που οι άλλοι απλά έλεγαν «περνάτε μία φάση».

newego_large_t_821_105366947Έχεις συζητήσει μαζί της τα πάντα

Θυμάσαι τα πάντα για την ζωή της κι εκείνη τα πάντα για την δική σου. Ξέρεις απ’ έξω και ανακατωτά την ντουλάπα της και τις ελλείψεις του σπιτιού της. Γνωρίζεις όλα τα κουτσομπολιά της οικογένειάς της κι εκείνη όλα τα μυστικά της δικής σου.  Έχετε χαλάσει ώρες στο τηλέφωνο αλλά και στον καφέ συζητώντας από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο ασήμαντα..

filesΕίναι εκείνη, είσαι εσύ… Μία φιλία, μία ζωή, μία αγάπη… Γιατί είναι αδερφή, ίσως εκείνη η αδερφή που δεν απέκτησες ποτέ… Είναι απλά η κολλητή σου και την αγαπάς όπως τη ζωή σου…

You May Also Like