Γιατί είσαι μόνη;

Είναι γεγονός ότι οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει πια πολύ δύσκολες. Οι άνθρωποι δεν βγαίνουν ούτε για καφέ, δεν έχουν πια τη διάθεση και την όρεξη να φλερτάρουν και φυσικά να δημιουργήσουν μία νέα σχέση, ακόμα και κάτι χαλαρό, ενώ το άγχος, το στρες και κυρίως η ανεργία παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου.

Έτσι παρά το γεγονός ότι είμαστε ωραίες, έξυπνες και δυναμικές, δε βρίσκουμε αυτόν που θέλουμε φορτώνοντας τις ευθύνες μας στην κατάσταση της χώρας και στους άντρες που έπαψαν πια να είναι «κυνηγοί». Όμως πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι ναι μεν παίζουν σημαντικό ρόλο και οι εξωτερικοί παράγοντες, αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως βαθιά μέσα μας;

Τι εννοώ; Παρακάτω σας παραθέτω πέντε λόγους για τους είμαστε μόνες μας και αν δεν τους αλλάξουμε ίσως μείνουμε και για πολύ καιρό ακόμα μόνες.

Δεν είναι προτεραιότητά σου: Τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Υποχρεώσεις, δουλειά, σχολή, χόμπι, σου αφήνουν καθημερινά ελάχιστο χρόνο να δεις την οικογένεια και τους φίλους σου. Άσε που το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί είναι να ντυθείς στην τρίχα προκειμένου να βγεις και να βρεις τον άντρα της ζωής σου. Όμως επειδή ο έρωτας δε θα σου χτυπήσει την πόρτα, φρόντισε την επόμενη φορά που θα είσαι με παρέα να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Δεν εννοούμε να  γίνεσαι λιγούρι και να στριμώχνεις τους άντρες στις τουαλέτες, αλλά απλούστατα μπορείς να χαμογελάσεις στον ωραίο, ή και όχι, μελαχρινό που σε κοιτάζει εδώ και ώρα.. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

15086958_554659694724462_87062008_n

Δεν πιστεύεις ότι αξίζεις την αγάπη: Πόσες από εμάς δεν έχουμε κατηγορήσει τον εαυτό μας που δεν έχουμε βρει τον κατάλληλο; Θα σας πω εγώ. Πολλές. Άλλες θεωρούμε ότι φταίει η εμφάνισή μας και άλλες ο χαρακτήρας μας. Όμως δεν είναι έτσι. Όλες αξίζουμε την προσοχή και την αγαπή του άλλου, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να τον πλασάρουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Και μην ανησυχείς αν ο άλλος δεν εκτιμάει αυτό που είσαι. Δεν ήταν ο κατάλληλος.

15058638_554659684724463_591751997_n

Λάθος επιλογές: Πόσες φορές δεν έχουμε κλαφτεί στις φίλες μας για τον τάδε που μας «εκμεταλλεύτηκε» και μας παράτησε ή που δε βρίσκουμε το σωστό και νιώθουμε λες και έχουμε τον μαλακομαγνήτη; Αρκετές. Όμως αγαπημένα μου κορίτσια σε αυτό δε φταίνε οι άντρες αλλά εμείς. Καταρχήν, δεν είναι όλοι οι άντρες για σχέση. Αποδεχτείτε το και πάμε παρακάτω. Αν θέλετε να περάσετ απλά καλά και εμείς μαζί σας αλλά αν θέλετε σχέση, το να αναλώνεστε με κάποιον και να θεωρείτε ότι θα τον βάλετε στον ίσιο δρόμο, είναι απλά χάσιμο χρόνου. Επίσης, αν μένετε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση(έχω φίλες που θέλουν απαραίτητα να είναι ψηλός, μελαχρινός με φέτες) και αγνοείτε τα υπόλοιπα όπως το να μπορείς να συννενοηθείς ή να είναι εκεί όποτε τον χρειαστείς, τότε τα θέλετε και τα παθαίνετε!

15135662_554659678057797_1327132708_n

Μεγάλες προσδοκίες: Είναι γεγονός ότι όλες θα θέλαμε έναν τέτοιο έρωτα όπως στις ταινίες. Άσε που βλέποντας πολλές ταινίες, τείνουμε να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα και όταν βγούμε πρώτη φορά με κάποιον και τα πράγματα δεν είναι τόσο φανταστικά όσο τα είχαμε φτιάξει στο μυαλό μας, απογοητευόμαστε, υποχωρούμε και τελικά μένουμε πάλι μπακούρια και κλαιγόμαστε στις φίλες μας. Μήπως θα έπρεπε να τους δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία; Άλλωστε στο πρώτο ραντεβού υπάρχει άγχος και αμηχανία. Τι περίμενες δηλαδή; Μόλις πείτε καληνύχτα να σε αρπάξει, να σου δώσει ένα φιλί τύπου Τιτανικού και καταλήξετε να κάνετε καυτό και ονειρεμένο σεξ; Ναι όλο αυτό είναι υπέροχο, με μία διαφορά όμως: Δεν είναι αληθινό!

15151063_554659691391129_1940952534_n

Τα μέρη τα σωστά: Αφού ξέρεις τι σου αρέσει και τι όχι γιατί δεν πηγαίνεις στα μέρη που θα βρεις αυτό που θες; Τι εννοώ; Σου αρέσουν τα αγόρια με το γυμνασμένο κορμί; Πήγαινε στο γυμναστήριο! Σου αρέσουν οι πιο εναλλακτικοί τύποι; Πήγαινε σε παμπ, σε alternative cafe, σε κάτι τέλος πάντων διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Σου αρέσουν οι λαϊκοί τύποι που θα χορέψουν και τη ζεμπεκιά τους; Πήγαινε στα μπουζούκια. Το να πας σε ένα μέρος και να βρεις κάποιον που δε σου ταιριάζει είναι δώρον-άδωρον. Και τέλος πάντων αν ακολουθείς απλά την παρέα ήρθε η ώρα να σε ακολουθήσει και αυτή κάπου που αρέσει και σε σένα!

15128670_554659681391130_1880760539_n

Ακολούθησε λοιπόν τις συμβουλές μου, βγες έξω στον κόσμο με αυτοπεποίθηση και σύντομα θα πάψεις να είσαι μόνη.. Είμαι σίγουρη! Άντε και καλή επιτυχία!

You May Also Like