Γλυκό κεράσι! Παράδοση και γεύση στη ζαχαροπλαστική!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Θυμάμαι από μικρή τον εαυτό μου να ψάχνει στα ντουλάπια γλυκό κεράσι!

  1. Ένα λατρεμένο γλυκό, παραδοσιακό και ταιριάζει να τρώγεται και με άλλα γλυκάκια!

Πολλοί λένε ότι φτιάχνεται δύσκολα, όμως μπορείς να δημιουργήσεις και με εύκολη συνταγή!

Τι θα χρειαστείς;

  1. Υλικά:
  2. 2 κιλα κεράσια
  3. 1,5 κιλό ζάχαρη
  4. 2 βανίλιες
  5. 1/2 λεμόνι
  6. 1 κουταλια σουπας γλυκόζη

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε κεράσια ζάχαρη κεράσια ζάχαρη εναλλάξ. Τα αφήνουμε όλη τη νυχτα έτσι.

Το πρωί βάζουμε να βράσει το γλυκό μας, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις βανίλιες. Στο τέλος στίβουμε το λεμόνι και βάζουμε μια κουταλιά σούπας γλυκόζη.

Τρώγεται απίστευτα και πάνω από πρόβειο γιαούρτι!

Καλή απόλαυση!

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *