Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Το μανταρίνι έχει την τιμητική του αυτήν την περίοδο και τώρα ΄πια που μαζέψαμε και τα τελευταία πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε το απόθεμά μας.
Εκτός από το να τρως σαν φρούτο λοιπόν, που κάνει και πολύ καλό, μπορείς να το φτιάξεις και ένα τέλειο γλυκάκι.
Τι θα χρειαστείς;
ΥΛΙΚΑ:
30 μικρά μανταρίνια
1 kg ζάχαρη
2 φλ. νερό
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Αφαιρούμε το κοτσάνι.
Με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρούμε ένα κομματάκι φλούδα στην ένωση του κοτσανιού.
Τα ζεματάμε για 3 φορές από 2 λεπτά. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
Τα στύβουμε ένα ένα να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνουμε ανάποδα με το κομμένο σημείο να ακουμπάει σε πετσέτα καθαρή για 5-6 ώρες.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-6′ και ρίχνουμε τα μανταρίνια. Αφήνουμε να βράσουν για 5′.
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Δένουμε το σιρόπι να σχηματίζει κόμπο και ξαναρίχνουμε τα μανταρίνια.
Βράζουμε για 5-6′ και προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Είστε έτοιμες να απολαύσετε!