Η καλύτερη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις με κάστανα!

Οι γιορτές είναι εδώ και ήδη έχουμε μπει στο κλίμα. Έχουμε στολίσει το σπίτι μας και ψάχνουμε τα χριστουγεννιάτικα καλούδια που μπορούμε να φτιάξουμε.

Αν έχει κάστανα, τότε ήρθε η ώρα να φτιάξεις μια διαφορετική συνταγή και πολύ νόστιμη. Μηλοπιτάκια με κάστανα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι… Με τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη αυτή η συνταγή θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Υλικά

  • 2 μήλα κόκκινα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ. τσουρέκι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. κράνμπερι
  • 150 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 12 φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12 στικ κανέλας

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σε σκόνη
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια από τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι.
Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε το τσουρέκι σε δύο δόσεις με το μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γαρίφαλο, κανέλα, τα φιστίκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα μήλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κράνμπερι, τα κάστανα κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες.
Απλώνουμε το ένα φύλλο, πασπαλίζουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε στα 4. Βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τις γωνίες σχηματίζοντας ένα πουγκί.
Το βάζουμε στη θήκη, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, βούτυρο και στηρίζουμε στο κέντρο ένα στικ κανέλας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Σερβίρουμε με άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.

You May Also Like