Ιδανικός καφές για τα πρωινά σου;

Κάθε πρωί σηκωνόμαστε από το κρεβάτι μόνο με την σκέψη μιας ζεστής κούπας καφέ.

Οι λάτρεις του καφέ αγαπάμε ένα είδος και με αυτό ξυπνάμε και μας φτιάχνει την μέρα. Όμως γνωρίζουμε τα θετικά του κάθε είδους; Και γιατί να προτιμήσεις έναν καφέ από κάποιον άλλο;

Ποια είναι τα είδη που κυριαρχούν;

Γαλλικός (ή φίλτρου)

Μπορεί να μην το ξέρεις, όμως ο γαλλικός καφές είναι αυτός που σου κρατά λευκά τα δόντια. Δεν δημιουργεί λεκέδες, γιατί είναι φιλτραρισμένος. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά ελαφρύς και έτσι να μην δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα! Εμείς τον προτιμούμε, δεν θα πούμε ψέμα!

Καπουτσίνο

Ο καπουτσίνο παρά το γεγονός πως είναι φιλτραρισμένος, είναι λίγο πιο βαρύς. Η περιεκτικότητα σε γάλα τον κάνει ελαφρώς πιο δύσπεπτο, γι’ αυτό και καλό είναι να τον συνοδεύουμε με το πρωινό μας και να μην τον πίνουμε σκέτο!

Ελληνικός

Ο ελληνικός καφές είναι επίσης πολύ ελαφρύς. Είναι ιδανικός για τα πρωινά μας, αρκεί να μην ανήκεις στην κατηγορία που βάζει γάλα.

Φραπέ ή νες

Αν θέλεις να ξυπνήσεις δυναμικά, τότε αυτός είναι ο καφές που πρέπει να επιλέξεις. Είναι πολύ δυνατός, όμως αυτό φαίνεται και στο στομάχι σου. Πρέπει λοιπόν να φας ένα καλό πρωινό και φυσικά να μην πιείς πάνω από έναν μέσα στην μέρα σου!

Εσπρέσο

Δεν τον αγαπούν τυχαία οι Ιταλοί. Ο εσπρέσο παρ’ ότι έχει τη φήμη του βαρύ καφέ, δεν παύει να είναι φιλτραρισμένος. Είναι τόσο τονωτικός που μπορεί να μας κρατήσει χωρίς να χρειαστούμε άλλον. Φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Μέχρι δυο την ημέρα είναι αρκετοί. Μας προσφέρει ταχύτητα, αφού πίνετε γρήγορα και ενέργεια γιατί έχει υψηλό ποσοστό καφεΐνης!

Εσύ τι καφέ θα πιεις σήμερα;

You May Also Like