Και οι vegetarian έχουν…Τσικνοπέμπτη!

Ποιος είπε ότι όσοι δεν τρώνε κρέας δεν μπορούν να τσικνίσουν; Φυσικά και μπορούν με λίγο όμως διαφορετικές συνταγές.

Εμείς για τους vegetarian αναγνώστες μας θα δώσουμε μια τρομερή συνταγή για να λατρέψουν και οι κρεατοφάγοι το vege φαγητό!

Σήμερα λοιπόν μπορείτε να φτιάξετε ψητά μανιτάρια με γλάσο κρασιού. Και μπορεί να ακούγεται δύσκολο, όμως δεν είναι καθόλου!

Πάμε να δούμε τα υλικά:

  1. Χυμό από 1 λεμόνι

100gr κόκκινο κρασί

  1.  

    3 κουταλιές μέλι

    4 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι

    4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)

    1-2 κουταλάκια κοφτά πιπέρι μαύρο

    Αλάτι

    1/2 κιλό μανιτάρια (πλευρώτους)

    1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο

    4-5 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

    1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

    Tip:

    Αντί για πινέλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο και να αλείψουμε με αυτό τα μανιτάρια.

    Εάν ακουμπήσουμε επάνω στη σχάρα μερικά κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο ή άλλο φρέσκο αρωματικό, τα μανιτάρια παίρνουν ένα εξαιρετικό άρωμα.

  2. Εκτέλεση:

    Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το κρασί, το λεμόνι, το μέλι, το ξίδι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το γλάσο με μεμβράνη, μέχρι να ετοιμάσουμε τα μανιτάρια.

    Λαδώνουμε την επιφάνεια που θα ψήσουμε τα μανιτάρια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρώντας τα χοντρά κοτσάνια και βουρτσίζοντας τα από την κάτω πλευρά με καθαρό πινέλο. Από την επάνω πλευρά τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Αλείφουμε το γλάσο με πινέλο ανάμεσα από τις σχισμές των μανιταριών, καρφώνουμε λίγο δεντρολίβανο σε αρκετά σημεία και μετά τα ακουμπάμε επάνω στην επιφάνεια που θα τα ψήσουμε με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω.

    Ψήνουμε για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να σκουρύνουν λίγο. Αλείφουμε με το πινέλο το γλάσο στην επάνω πλευρά τους και τα αναποδογυρίζουμε.

    Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη σχάρα, ακουμπάμε μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο να καπνιστούν τα μανιτάρια και να αρωματιστούν.

    Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με λίγο ακόμα χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Έτοιμοι!! Καλή όρεξη!

    Κάτια Καραχάλιου

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *