Κάηκε η όμορφη βόρεια Εύβοια.. Υπάρχουν οι ήρωες αλλά και οι ευθύνες!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Βλέποντας τις εικόνες από τις Ροβιές, από τη Λίμνη και από το μέγεθος της φωτιάς που κατασπάραξε το όμορφο δάσος της βόρειας Εύβοιας νιώθω ότι είμαστε πολύ μικροί απέναντι στις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης.

Όταν οι ήρωες πιάνουν τις μάνικες και προσπαθούν να διασώσουν ότι μπορούν από το βιός των συνανθρώπων τους.. και κυρίως όταν το κάνουν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σα να πρόκειται για τη δική τους περιουσία.. αυτό μπορεί να είναι παρήγορο αλλά όχι και αρκετό για να νιώσουμε ασφάλεια..

Μέσα σε 2 μέρες κατακάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους.. καταστράφηκαν τόσα σπίτια.. να μη μιλήσω για τα καημένα τα ζωάκια.. Η μόνη χαρμόσυνη είδηση είναι ότι δεν πέθανε κάποιος άνθρωπος.. Είναι πολύ σημαντικό κι αυτό.. ωστόσο αν συνυπολογίσουμε τις ψυχολογικές συνέπειες.. τότε θα καταγράψουμε πολλούς «θανάτους»..

Γι αυτούς τους ψυχολογικούς θανάτους υπάρχουν ευθύνες της πολιτείας.. Όσο κι αν θέλουν ορισμένοι τα τις κρύψουν.. οι ευθύνες είναι υπαρκτές. Όλοι οι κάτοικοι.. από τους πιο επίσημους που είναι ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι.. κατήγγειλαν ότι στον ουρανό δεν επιχειρούσαν αεροσκάφη παρά μόνο ένα ελικόπτερο και για 1-2 ώρες δυο αεροσκάφη. Γενικά φάνηκε χαρακτηριστικά η έλλειψη εναέριων μέσων πυρόσβεσης σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και σε όλα τα εθνικά μέτωπα.. Γιατί; Κανείς δεν απολογήθηκε γι αυτό..

Στο δια ταύτα αυτού του κειμένου.. εύχομαι από την καρδιά μου σε όσους έχουν υποστεί ζημιές να βρουν τη δύναμη να προχωρήσουν. Να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες.. Εύχομαι επίσης να μην ξαναδούμε αυτές τις εικόνες.. Όμως πρέπει κάποιοι να εργαστούν γι αυτό.. Να κάνουν την αυτοκριτική τους και να προχωρήσουν..

Φωτογραφία: Το Βήμα / Επεξεργασία στο Canva από Ιωάννα Λαζάρου – LOBONIUM

You May Also Like