Καθάρισε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Τα πινέλα είναι απαραίτητο εργαλείο για σωστό και βολικό μακιγιάζ. Είτε επιλέγετε συνθετικά είτε με αληθινή τρίχα, πρέπει να τα καθαρίζετε συχνά και σωστά για να αποφύγετε τα μικρόβια.

Είναι γεγονός ότι χρησιμοποιώντας καθημερινά τα πινέλα για το μακιγιάζ μας, ειδικά όταν έχουμε πολλά και τα αποθηκεύουμε όλα μαζί σε σε εξωτερικό χώρο αλλά και μέσα σε συρτάρι, μαζεύουν κάθε είδους μικρόβια, βακτήρια και βρομιές. Ο καθαρισμός όμως των πινέλων δεν είναι κάτι απλό. Πρέπει να καθαριστούν με προσοχή για να καθαριστούν σωστά και για να μη χαλάσει η υφή και το σχήμα τους.

Παρακάτω θα σας αποκαλύψω μερικούς τρόπους για να πλένετε τα πινέλα σας, χωρίς να χαλάσουν.

Πρώτον, βρέξτε τα πινέλα, όλα μαζί κάτω από χλιαρό νερό, με τις τρίχες τους να κοιτούν προς τα κάτω.

img_20151016_153952Δεύτερον, βάλτε καθαριστικό. Μόλις τα πινέλα είναι υγρά, βάλτε τους μία μικρή σταγόνα ειδικό καθαριστικό στις τρίχες κάθε πινέλου.

img_1077Τρίτον, δημιουργήστε αφρό, τρίβοντας απλά κάθε πινέλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δάχτυλα για πιο λεπτομερή καθαρισμό.

how-to-clean-up-your-makeup-bruchesΤέταρτον, ξεπλύνετε τα ακριβώς όπως τα πλύνατε, δηλαδή με χλιαρό νερό και με τις τρίχες να κοιτάνε προς τα κάτω.

Πέμπτον, στεγνώστε τα χτυπώντας τα μαλακά σε μία πετσέτα, αφού έχετε αφαιρέσει κάθε ίχνος σαπουνάδας.

katharismos-pinelon-ediva-81

Έκτον, αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως σε μία πετσέτα για έξι με οχτώ ώρες.

makeup-brushes-3-editΈβδομον, πέρα από τον εβδομαδιαίο καθαρισμό, μπορείτε να καθαρίζετε κάθε πινέλο ξεχωριστά καθημερινά με ένα ειδικό σπρέι καθαρισμού.

maxresdefault-1Όγδοον, διατηρήστε τα συνθετικά πινέλα σας, τα οποία τείνουν να σκληραίνουν μετά από μερικές χρήσεις. Κάθε δύο πλυσίματα, βάλτε λίγο μαλακτικό μαλλιών για να παραμείνουν μαλακά.

 

Share This Story

Beauty

You May Also Like