Βάλτε φυτά στο σπίτι για θετική ενέργεια

Υπάρχει άραγε κάτι ομορφότερο από το να γυρνάς σπίτι σου ή να κάθεσαι σε κάποιο δωμάτιο και στο χώρο να υπάρχουν διασκορπισμένα κάποια φυτά; Γλαστράκια, μικρά ή μεγάλα, τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μας φέρουν αρνητική ή θετική ενέργεια στο χώρο, ενώ ορισμένα από αυτά, ανανεώνουν τον αέρα και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν λοιπόν εννιά είδη φυτών τα οποία φέρνουν θετική ενέργεια και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι.

Το πρώτο είδος φυτού είναι ο φοίνικας εσωτερικού χώρου, ο οποίος έχει την ιδιότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Άσε που χαρίζει και ένα κλίμα από Χαβάη.

phoenix-roebeleniiΤο δεύτερο φυτό είναι ο αγγλικός κισσός και είναι από τα ισχυρότερα φυτά για καθαρισμό του χώρου, αφού φιλτράρει πολύ αποτελεσματικά τον αέρα, δημιουργώντας ένα ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον.

pothos1-1 Το τρίτο φυτό είναι η αλόη, της οποίας η παρουσία στο χώρο φέρει θετική ενέργεια.

dsc07893
Το τέταρτο φυτό είναι ο βασιλικός, ο οποίος χρησιμεύει στην αντιμετώπιση του άγχους και γενικά της διάθεσης, ενώ είναι και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο προλαμβάνει ασθένειες όπως το κρυολόγημα και η βρογχίτιδα.

vassilikos-2
Το πέμπτο φυτό είναι το φασκόμηλο, το οποίο όταν το βράζεις και το πίνεις δυναμώνει το ανοσοποιητικό, αντιμετωπίζει ήπιες περιπτώσεις φλεγμονών και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

salvia_officinalis_habitus_dehesaboyalpuertollanoΤο έκτο φυτό και αγαπημένο είναι το γιασεμί. Η μυρωδιά του καταπολεμάει την κατάθλιψη και μπορεί να φτιάξει τη διάθεση σας στο λεπτό.

imageΤο έβδομο φυτό είναι το δεντρολίβανο, το οποίο έχει την ιδιότητα να καταπολεμάει το άγχος, την αϋπνία και να ενισχύει τη μνήμη.

rosemary Το όγδοο φυτό είναι το bamboo, το οποίο στην Ασία συμβολίζει την ευημερία και την καλοτυχία, ενώ λέγεται ότι φέρνει αγάπη, τύχη και φρεσκάδα στη ζωή.

7ft-plastic-bamboo-in-fibreglass-pot-bΤέλος, το ένατο φυτό είναι η ορχιδέα. Η ορχιδέα με το υπέροχο άρωμα και χρώμα ηρεμεί το μυαλό και μας φτιάχνει τη διάθεση και είναι από τα πιο κατάλληλα φυτά για ενίσχυση της ενέργειας, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Ακόμα, είναι από τα φυτά που κατά τη διάρκεια της νύχτας απελευθερώνει οξυγόνο, οπότε τοποθετείται άνετα και στην κρεβατοκάμαρά σας!

302q347

You May Also Like