Καθάρισε σωστά τα πινέλα μακιγιάζ!

Η καθαριότητα ειναι μισή αρχοντιά και αυτό ισχύει φυσικά και για τα προϊόντα μακιγιάζ σου!

Ο καθαρισμός των πινέλων είναι πολύ σημαντικός, καθώς τα πινέλα είναι τα εργαλεία που έρχονται σε απευθείας επαφή με το πρόσωπο και τα μάτια σου. Θα έτρωγες ποτέ με βρώμικα χέρια; Σίγουρα όχι. Γιατί, λοιπόν, να βάφεσαι με κάτι που έχει πάνω του υπολείμματα ημερών (ή μήπως εβδομάδων) ;

Αν αναρωτιέσαι κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα σου, η απάντηση είναι κάθε μέρα! Ειδικότερα αν έχεις χρησιμοποιήσει προϊόντα μακιγιάζ με υγρή ή κρεμώδη υφή, είναι βασικό να πλύνεις τα πινέλα σου αμέσως μετά, αφού η υγρασία ευννοεί τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Επιπλέον, σε περιπτώσεις που στο πρόσωπο υπάρχει ακμή, το να βάφεσαι με καθαρά πινέλα μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων και εξάπλωσης μικροβιών από τη μία περιοχή του προσώπου στην άλλη.

Το να καθαρίσεις τα πινέλα σου μπορει να γίνει με πολλούς τρόπους! Εκτός από το να αγοράσεις κάποιο ειδικό προϊόν του εμπορίου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράγματα που έχεις στο σπίτι.

Σαμπουάν

Άλλωστε είναι τρίχες (φυσικές ή όχι). Πλύνε τα πινέλα σου με σαμπουάν, κατά προτίμηση με ήπια, φυσικά συστατικά. Ρίξε σαμπουάν στο πινέλο και τρίψτο ανάμεσα στα δάχτυλα σου μέχρι να φύγει όλη η βρωμιά. Θα πρατηρήσεις αμέσως ότι οι τρίχες θα γίνουν πιο απαλές (και θα μυρίζουν και όμορφα!)

 

Πράσινο σαπούνι

Το πράσινο σαπούνι μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στο να καθαρίσεις τα πινέλα σου. Δεν έχεις παρά να τρίψεις τα πινέλα στην επιφάνεια του σαπουνιού μέχρι να καθαρίσουν εντελώς!

Οινόπνευμα και αντισηπτικά σαπούνια

Μια λύση ιδιαίτερα αποτελεσματική για να μην υπάρχουν μικρόβια πάνω στα πινέλα σου. Ωστόσο,με τον καιρό οι τρίχες μπορεί να γίνουν σκληρές ή να αλλοιωθούν.

Αφού πλύνεις τα πινέλα πρέπει να τα στραγγίξεις και να τα αφήσεις να στεγνώσουν με τις τρίχες προς τα κάτω καθώς αν βραχεί πολύ η βάση τους μπορεί να αρχίσουν να ξεκολλανε μερικές τριχούλες.

Tips: Όταν τελειώσεις με το πλύσιμο φρόντισε να τοποθετήσεις ξάνα τις τριχούλες του πινέλου στη θέση τους. Να κάνεις,δηλαδή, ένα φορμάρισμα ώστε το πινέλο να μην χάσει το αρχικό του σχήμα αφού στεγνώσει.

 

You May Also Like