Κάθε άνθρωπος είναι δημιουργικός… Ακόμη κι εσύ!

Γράφει η Έυα Καλαβρή.

Νομίζεις ότι έχεις χάσει την έμπνευση και τη δημιουργικότητά σου; Αισθάνεσαι συχνά ότι δεν έχεις νέες ιδέες, είτε στην καθημερινότητά σου, είτε στο εργασιακό περιβάλλον;

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να μη χάνει ποτέ αυτό το «ταλέντο». Εκατομμύρια νευρώνες αλληλοεπιδρούν διαρκώς και συνεργάζονται για την εύρεση λύσεων. Ο εγκέφαλός μας ήδη γνωρίζει πώς να λύνει προβλήματα.

Θα ξαφνιαστείς όταν συνειδητοποιήσεις πόσο δημιουργικός γίνεσαι καθημερινά, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις:

Συμβαίνει ένα τροχαίο στο δρόμο για την εργασία σου και ο δρόμος κλείνει…

  • Κάνεις αναστροφή και επιλέγεις άλλη διαδρομή (όχι βρίζοντας!)

Σου λείπει κάποιο συστατικό για το μεσημεριανό φαγητό που μαγειρεύεις…

  • Βρίσκεις κάποιο υποκατάστατο (και δεν το λες καθόλου! Αν πετύχει, λες «δική μου μυστική συνταγή»)

Είσαι καραντίνα και η γυμνάστριά σου σε έχει τρελάνει να παρακολουθήσεις το μάθημά της μέσω zoom… Εν τω μεταξύ ντρέπεσαι να της πεις ότι δεν έχεις ούτε στρωματάκι…

  • Αυτοσχεδιάζεις με ό, τι έχεις για εξοπλισμό: μπουκάλια νερού αντί για βαράκια και καρέκλα για στήριγμα αντί για μπάρα. Γίνεσαι υπόδειγμα ασκούμενης!

Η λίστα είναι ατελείωτη!

Πόσες φορές σε διακοπή ρεύματος, έχουμε ανακαλύψει τρόπους να απασχοληθούμε χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ;

Κάθε πότε σκέφτεσαι: «Τι θα μαγειρέψω πάλι»; (εγώ κάθε μέρα!)

Πόσες φορές ξέχασες στίχους από τραγούδι και πρόσθεσες τα δικά σου (πάλι εγώ, στο 90% των τραγουδιών και μάλιστα αυτά που προσθέτω ταιριάζουν περισσότερο!!!)

Βρίσκουμε λύσεις συνεχώς χωρίς να το συνειδητοποιούμε και αυτό συμβαίνει επειδή όλη η διαδικασία γίνεται υποσυνείδητα. Έτσι, όλοι οι άνθρωποι είναι, σε κάποιο βαθμό, δημιουργικοί και αν θεωρούν το αντίθετο, σίγουρα μπορούν να γίνουν! Το υποσυνείδητο μας είναι απέραντο, αποθηκεύει ασύλληπτο όγκο πληροφοριών και τις επεξεργάζεται για να λύνει προβλήματα. Η νευροεπιστήμη μας λέει ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε την ικανότητά μας να είμαστε δημιουργικοί και να βρίσκουμε καινοτόμες λύσεις.

Μείνετε συντονισμένοι στην παρέα μας για τη συνέχεια! Τεχνικές και εύκολοι τρόποι να ξυπνήσετε τη δημιουργική σας σκέψη και να δώσετε λύσεις σε οτιδήποτε σας προβληματίζει!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *