Τηγανίτες… αλλιώς

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Είναι μεγάλη χαρά για μένα να μοιράζομαι δημιουργίες που έχουν «γεννηθεί» στην κουζίνα μας! Ακόμη μεγαλύτερη χαρά θα μας δώσετε αν τις δοκιμάσετε και μας πείτε τη γνώμη σας!

Ακολουθεί μια γλυκιά συνταγή για pan cakes και πολλές ιδέες για να δημιουργήσετε!

Υλικά (για 3-4 μερίδες, μεγάλες, όπως στις φωτογραφίες μας!)

3/4 της κούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

1 κούπα γάλα (βάζουμε φρέσκο πλήρες)

1 αυγό

1 ασπράδι (πωλείται παστεριωμένο ασπράδι στα ψυγεία των supermarkets)

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2/4 της κούπας βρόμη (σε νιφάδες)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ με κουτάλι ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα παχύρευστο μείγμα.

Ψήνουμε τις τηγανίτες σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς επιπλέον λάδι. Τις γυρίζουμε όταν δούμε τις μικρές φουσκάλες που δημιουργούνται στην επιφάνειά τους.

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και λαχταριστή! Έχει διαμορφωθεί έτσι, στην προσπάθειά μας να αντικαταστήσουμε κάποια κλασικά υλικά που συναντάει κανείς στα pan cakes:

Tη ζάχαρη με μέλι, το βούτυρο με ελαιόλαδο και μέρος από το αλεύρι με βρόμη! Σίγουρα πρόκειται για μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή.

Μπορείτε να «στολίσετε» το πιάτο σας με ό, τι σας αρέσει: γιαούρτι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, πραλίνα, φυστικοβούτυρο.

Εμείς, ανάλογα με την εποχή, στολίζουμε με φρέσκα φρούτα. Μήλο, μπανάνα, αχλάδι, πορτοκάλι και μανταρίνι το χειμώνα, ανανά, καρπούζι, ροδάκινο, κεράσια, σταφύλι το καλοκαίρι! Μάλιστα κόβουμε τις τηγανίτες μας σε σχήματα και δημιουργούμε βρώσιμα έργα τέχνης!

Extra Tip!

Ακόμη κι αν δεν έχετε κουπάτ και καλούπια, υπάρχει τρόπος: Εκτυπώνετε το σχήμα που θέλετε το κόβετε και το σχεδιάζετε επάνω σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβετε το «πατρόν» σας, το τοποθετείτε επάνω σε μια τηγανίτα (με σχετικά μεγάλη διάμετρο) και την κόβετε με μαχαίρι στο σχήμα του πατρόν.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *