Κέικ σοκολάτας …γεμιστό!!!

Ακόμα μια συνταγάρα για τους αγαπημένους αναγνώστες του elenifourli.com και βέβαια για τους φανατικούς των γλυκών..

Ένα απίστευτα νόστιμο .. γεμιστό κέικ σοκολάτας ..που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.. κανέναν όμως!!!

Πάμε να το φτιάξουμε..

001

Υλικά (για 10 άτομα περίπου –φόρμα διαμέτρου 25εκ.)

170γρ. βούτυρο

170γρ. ψιλή ζάχαρη

3 αυγά

170γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 κουταλιές κακάο

100γρ. αμυγδαλόψιχα και καρυδόψιχα, χοντροκομμένη

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

70γρ. βούτυρο μαλακό

170γρ. ζάχαρη άχνη

250γρ. κρέμα γάλακτος

002

Προετοιμασία

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το αλάτι. Βουτυρώνετε ένα ταψί για κέικ, διαμέτρου 25εκ.

Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα ένα τα αυγά, προσθέτοντας κάθε φορά και μια κουταλιά από το μείγμα του αλευριού, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.

Προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα από το αλεύρι τα χονδροκομμένα αμύγδαλα και καρύδια, και κατόπιν το ρίχνετε, κατά μικρές ποσότητες, στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και με σταθερές κινήσεις.

Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για μια ώρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει. Το κόβετε στα δύο και ετοιμάζετε τη γέμιση.

Για να φτιάξετε την κρέμα της γέμισης: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ενώ εξακολουθείτε το χτύπημα. Στο τέλος, πρέπει να έχετε μια αφράτη κρέμα.

Απλώνετε τη μισή κρέμα πάνω στο ένα κομμάτι του κέικ και κατόπιν καλύπτετε με το άλλο κομμάτι κέικ (σαν σάντουιτς).

Γαρνίρετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα .. και μερικά καρύδια ή κομμάτια σοκολάτας!!!

Yummyyyy!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like