Κούλα Αρμουτίδου: Πόσο να αντέξει ακόμα αυτή η μανούλα!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Η Κούλα Αρμουτίδου.. η μητέρα της Ελένης Τοπαλίδου που το 2018 όντας 4ετης φοιτήτρια στη Ρόδο.. βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε με βία από 2 δράστες..  δημοσίευσε την τελευταία φωτογραφία της Ελένης.. σε ανάρτηση που λέει ότι πρέπει να πληρώσει 6000€.. επειδή οι δολοφόνοι της κόρης της κάνουν προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Ας θυμηθούμε πρώτα.. Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο.. Το προηγούμενο βράδυ οι δυο δράστες ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο. Η ίδια ακολούθησε τους δύο άντρες.. αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή.. κάτι που οδήγησε σε βίαιη αντίδραση των δραστών.

Ύστερα από πολύμηνη δίκη.. οι δολοφόνοι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λούτσαϊ καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια έκαστος για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας.. έζησαν ένα δράμα που κανείς γονιός δεν μπορεί ούτε να το σκεφτεί.. πόσο μάλλον να το ζήσει. Το κορίτσι τους δεν σκοτώθηκε απλά.. από ένα όπλο.. ή σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.. Το κορίτσι τους βασανίστηκε.. βιάστηκε.. και αντίκρισε το θάνατο και το φόβο του θανάτου..

Οι γονείς της Ελένης ανέβαιναν το δικό τους Γολγοθά.. κάθε φορά που κατέβαιναν από τον Έβρο στην Ευελπίδων. Δεν ήταν μόνο τα οικονομικά.. που οι άνθρωποι πλήρωναν μεταφορικά και διαμονή για να παρευρεθούν στο δικαστήριο και να πάει ο συνήγορος των δραστών για να πάρει αναβολή.. αλλά περισσότερο ήταν οι προσβολές που δέχονταν από τα δυο καθάρματα για την κόρη τους. Οι θρασύδειλοι αυτοί τύποι.. ειρωνεύονταν το θύμα τους.. λέγοντας λίγο – πολύ ότι υπήρξε ελαφρών ηθών. Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας.. όπου αναφέρει ότι «Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη».

Κλείνω την παρένθεση της ενθύμησης και πάμε στο παρόν και την προσφυγή των δραστών κατά της απόφασης.. με έφεση στον Άρειο Πάγο. Έχουν προφανώς τα λεφτά οι οικογένειές τους.. και προσπαθούν να ελαφρύνουν τα καμάρια τους. Και σ’ αυτόν την εξέλιξη.. οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη θα την πληρώσουν. Πάλι ένα σωρό χρήματα.. πάλι ο Γολγοθάς Έβρος – Αθήνα.. και πάλι η ιστορία θα επανέρχεται ζωντανά.. σαν το φάντασμα του πόνου..

Στις 13 Δεκεμβρίου 2022 λοιπόν.. θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η προσφυγή των βιαστών. Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία της.. η οικογένεια της είναι αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της δικαιοσύνης.. εκείνο που ζητά από την οικογένεια του θύματος λεφτά.. για να πιστοποιήσει ότι τι;.. ότι δολοφονήθηκε;.. ότι τι;.. ότι βιάστηκε;.. ότι τι;.. ότι η δικαιοσύνη είναι δίκαια;

Η καημένη.. η μαύρη.. η μάνα.. είναι αγανακτισμένη. Μα τι να λέμε τώρα.. αφού κι αυτή η μάνα.. μια δολοφονημένη είναι. Έχει ζωή πια η μάνα; Για 2 δολοφονίες θα έπρεπε να καταδικαστούν τα καθάρματα.. και όχι να ψάχνει η μάνα σε συγγενείς φίλους και γνωστούς.. τα χρήματα για τη δικαίωση της ψυχής της κόρης της. Μα τι κράτος έχουμε; Πόσο δίκιο έχει η κυρία Κούλα Αρμουτίδου σ’αυτά που γράφει στην ανάρτησή της!

Και τώρα οι βασανιστές, οι βιαστές, οι στραγγαλιστές, οι στυγνοί δολοφόνοι προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο. Στις 13 Δεκεμβρίου του 2022. Θα μου πείτε τι δουλειά έχουν; Αφού τους δίνει το δικαίωμα η ευνομούμενη Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου, γιατί να μην το κάνουν; Και εγώ πρέπει να παραστώ για την ιερή μνήμη του παιδιού μου και ξανά να πληρώνω 6000 ευρώ. Που θα τα βρω; Αυτό το Κράτος Δικαίου μας δολοφονεί ξανά, ξανά και ξανά. Δεν ντρέπεται κανείς τους. Μια ζωή ζούσαμε μέσα στην αξιοπρέπεια και τώρα μας κατάντησε επαίτες.

Γιατί; γιατί; γιατί; Στους δολοφόνους δίνει δικηγόρους από τη λίστα των δικηγόρων και πληρώνονται από το Κράτος. Στην οικογένεια του θύματος τίποτε. Αν αυτό το Κράτος είχε λίγη ευαισθησία θα μας στήριζε. Δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται κανείς τους. Μόνο που εγώ δεν είμαι Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, ούτε βουλευτής ούτε υπουργός με παχυλούς μισθούς και αδυνατώ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ!!!

ΧΑΡΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!

You May Also Like