Κουλουράκια πορτοκαλιού για πρωινό!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Το πρωινό μας δεν πρέπει να είναι μικρό, γιατί μας δίνει δύναμη. Εκτός των άλλων, αν ψάχνεις τι να συνοδεύσει τον καφέ σου, μπορείς εύκολα και γρήγορα να φτιάξεις κουλουράκια πορτοκαλιού.

Η συνταγή απλή και η γεύση τέλεια! Φυσικά είναι διαιτητικά και ανάλαφρα, αφού απόλαυση και δίαιτα πρέπει να πάνε μαζί!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

150 γρ ζάχαρη καρύδας ή καστανή ή επιλογής

150 γρ σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ή επιλογής

Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

200 γρ χυμό πορτοκάλι

50 γρ μέλι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 1κγ

1/2 κγ σόδα σκόνη

1 πρέζα αλάτι

500 γρ αλεύρι Ζέας ή ολικής ή λευκό ή μίξη αλεύρων

Προαιρετικά 1/2 βανιλλίνη ή 1κγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° στις αντιστάσεις.
    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μας τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
    Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό ζυμάρι.
  2. Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο το μοιράζουμε σε μικρές μπαλίτσες τις οποίες μία μία τις ρολάρουμε στον πάγκο εργασίας μας να γίνουν μπαστουνακια και έπειτα φτιάχνουμε τα σχέδια που θέλουμε.
  3. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ή λαμαρίνα φούρνου και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας, ψήνουμε στους 180° στις αντιστάσεις για περίπου 20-30 λεπτά ώσπου να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και απολαμβάνουμε.

Έτοιμες!

You May Also Like