Και σε ποιον δεν αρέσουν οι κρέπες; Κι αν δεν σου άρεσαν, δεν θα άνοιγες τη συνταγή να τη διαβάσεις. Οι κρέπες αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους κι εμείς έχουμε μια αδυναμία στις γλυκές.
Μαζευτήκαμε, λοιπόν, σπίτι, είχαμε μια λιγούρα και κάποιος πέταξε την ιδέα να παραγγείλουμε κρέπες. Επειδή είχαμε κι έναν “σεφ” στην ομάδα, μας είπε να τις φτιάξουμε. Έτσι, βρήκαμε την πιο απλή και πιο νόστιμη συνταγή απ’την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και οι κρέπες σε 10 λεπτά ήταν έτοιμες, μπροστά μας! Κι αν βαριέσαι να φτιάξεις τη σπιτική μερέντα, απλώς χρησιμοποίησε την έτοιμη.
Υλικά:
- 2 αυγά
- 1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 ¼ φλ. γάλα
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1/4 κ.γλ αλάτι
- 10 μπισκότα
Για τη σπιτική μερέντα
- 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
- 120 γραμ. φουντούκια ψημένα
- 1 κ.σ γεμάτη κακάο
- 250 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.σ μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Για να φτιάξουμε ζύμη για κρέπες χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με το χτυπητήρι να γίνει χυλός. Το μείγμα πρέπει να είναι αραιό. Το αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί, σκεπασμένο. Αν το μείγμα είναι παχύ προσθέτουμε λίγο γάλα.
Με χαρτί λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα χυλού και γυρίζουμε σε 1’ με μία σπάτουλα. Σε 30’’ είναι έτοιμη. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο.
Για τη σπιτική μερέντα
Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να ροδίσουν. Τα τρίβουμε σε καθαρή πετσέτα να φύγει η φλούδα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αλέθουμε τα φουντούκια. Με σπάτουλα ξύνουμε τον κάδο γιατί τα φουντούκια γίνονται πάστα και κολλάνε. Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τα αλέθουμε όλα μαζί. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε τα υλικά.
Yummyyyy!!