Κρουασάν με ζαμπόν και τυρί!

Σε όλους μας αρέσουν τα κρουασάν! Σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή στην αλμυρή εκδοχή τους! Κρουασάν με ζαμπόν και τυρί, το τέλειο σνακ για πρωινό αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Yλικά

200 γρ. νερό, χλιαρό
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.


Για τη γέμιση

8 κ.σ. σάλτσα BBQ
2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
8 φέτες ζαμπόν
8 φέτες κασέρι
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
σουσάμι

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο με διάμετρο περίπου 40 εκ. και κόβουμε σε 8 τρίγωνα, σαν πίτσα.
Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.γ. σάλτσα bbq, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και βάζουμε από μισή φέτα ζαμπόν και μισή τυρί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι από τη ζύμη.

Πιάνουμε τις δύο εξωτερικές άκρες από κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό προς το κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε το κάθε ταψί για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

(πηγή: akispetretzikis.com)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *