Λευκή σπιτική μερέντα φτιαγμένη από τα χεράκια σας!

Θέλετε να τρώτε σοκολάτα ή μερέντα αλλά προτιμάτε να είναι σπιτική;

Θέλετε κάθε πρωί να έχετε στο πρωινό σας γλυκό, αλλά φοβάστε μήπως παχύνετε; Σας έχουμε ιδανική συνταγή για σπιτική λευκή σοκολάτα (μερέντε) ιδανική για όσες προσέχουν που ταιριάζει με το ζεστό πρωινό μας ψωμάκι!

Τι θα χρειαστείτε;

170 γρ. καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα φουντούκια
4 κ.σ σπορέλαιο
1 κ.γ εσάνς βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
285 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα

Σε ένα δυνατό μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια με το λάδι και χτυπάμε για 4-5 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε για 1 λεπτό.

Σε μέτριο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτή το μείγμα του πολυκόφτη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Μοιράζουμε το μείγμα μας σε γυάλινα μπουκαλάκια και διατηρούμε στο ψυγείο.

Είστε έτοιμες!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *