Κρυφτείτε έρχονται χιόνια!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς ζωγράφισε «δράκους» για να σχολιάσει τα όσα εκτυλίσσονται μεταξύ των μετεωρολόγων τις τελευταίες ημέρες.. σχετικά με τις χιονοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και Εύβοιας.. Συγκεκριμένα έγραψε:

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ #ΠΑΡΕΙΔΩΛΙΑ

Οι #δράκοι στην Ευρώπη σχετίζονται με τα στοιχεία της φωτιάς και στην #Κορέα με τα στοιχεία του #νερού και της #φύσης. Πιστεύεται ότι προκαλούν τα #σύννεφα και την #βροχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν “δράκοι” που φέρνουν χιόνι; Καλό μήνα! #Cumulus_Congestus

Ναι η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν ξέρουμε με τι καιρό θα ξημερωθούμε την ερχόμενη εβδομάδα.. Μπορεί να χιονίσει στη Χαλκίδα.. μπορεί και στην Αθήνα.. αλλά μπορεί και μόνο να βρέξει γενικά. Η αλήθεια είναι ότι οι 2-3 βαθμοί κελσίου.. όταν βρίσκεσαι κοντά στο μηδέν.. μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Συνήθως – εμπειρικά – χιονίζει όταν έχουμε 1-3 βαθμούς και τάση για βροχή. Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.. τότε μπορεί να έχει ψύχρα.. αλλά σπάνια χιονίζει. Έτσι πιστεύω..

Να ρωτήσω.. Έχουμε πρόβλημα για το αν χιονίσει ή βρέξει; Το θέμα μας δεν είναι γενικά το κρύο και το πόσο θα πληρώσουμε για να ζεσταθούμε; Θα πρέπει φίλες να επιστρατεύσουμε μερικά tips για να μας κρατήσουμε ζεστές.. με μειωμένο καλοριφέρ ή κλιματισμό..

Καταρχάς.. θα πρέπει να στρώσουμε κι άλλα χαλιά στο σπίτι. Μετά.. θα πρέπει να φοράμε ζεστές πιτζάμες ή φόρμες. Επιπλέον βοηθά αυτές τις πιτζάμες να τις βάζουμε μέσα στα παπλώματα και τις κουβέρτες για να είναι ζεστές. Τέλος.. το δικό μου tip είναι ένας απλός βραστήρας νερού.. αυτός των 10-15 ευρώ. Γυρίζεις στο σπίτι και θέλεις να ζεσταθείς γρήγορα. Βάζεις τότε νεράκι του Θεού.. το ζεσταίνεις στο βραστήρα στο λεπτό.. βάζεις και ένα φακελάκι τσάι.. και νιώθεις αμέσως τη ζεστασιά!

Λοιπόν.. θα περάσει φίλες! Όσες πάντως είσαστε άνετες οικονομικά.. μην το σκέφτεστε.. οργανώστε εκδρομούλα στα χιόνια! Με χιόνι ή και με βροχή.. η εκδρομές είναι αξία ανεκτίμητη!

You May Also Like