Λαχταριστή νηστίσιμη μηλόπιτα!!!

Όταν ακούμε για κάποια συνταγή νηστίσιμη, αμέσως το μυαλό μας πηγαίνει σε κάτι άνοστο.. και όχι ιδιαίτερα γευστικό… Μέγα λάθος…

Η συνταγή που σας έχω σήμερα είναι και νηστίσιμη (από 1-15 Αυγούστου), αλλά και πεντανόστιμη…

Πάμε να την κάνουμε…

θα χρειαστούμε…για τη ζύμη

  • 300 γραμμάρια φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 115 γραμμάρια  καλαμποκέλαιο
  • 115 γραμμάρια  ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • κανέλα

….για τα μήλα

  • 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
  • 100 γραμμάρια σταφίδες
  • 100 γραμμάρια καρύδια
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή (σκούρα)
  • 1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα

Τι πρέπει να κάνουμε… για τη ζύμη

  • Ρίχουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια (ή το μίξερ) μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

 …για τα μήλα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χιλιοστά.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των μήλων και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης (Προσοχή: πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα, πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Καλή μας όρεξη!!!

( Συνταγή από mama365.gr)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *