Λεμόνι, σύμμαχος ομορφιάς μιας άλλης εποχής!

Πριν κάποιες δεκαετίες ίσως και ακόμη πιο παλιά οι γυναίκες  που ενδιαφέρονταν για την εξωτερική τους εμφάνιση και όχι μόνο συνήθιζαν να έχουν μικρά , απλά αλλά πολύτιμα μυστικά ομορφιάς!

Ένα από αυτά λοιπόν ήταν ο χυμός φρέσκου λεμονιού! Σε μια συζήτηση που είχα με μια πολύ καλή μου φίλη, μου εκμυστηρεύτηκε πως ο χυμός λεμονιού ήταν το αγαπημένο προϊόν της γιαγιάς της, το οποίο το έβαζε στο σώμα και στο πρόσωπο για να είναι πάντα λαμπερή και φρέσκια!

Παίρνοντας αφορμή από αυτήν την όμορφη κουβέντα, αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα σχετικά με αυτό το μυστικό και να σας παρουσιάσω τις πιο σημαντικές πληροφορίες που κατάφερα να συγκεντρώσω!

Το λεμόνι λοιπόν είναι ιδανικό καθώς :

  • Καταπολεμά τις ρυτίδες
  • Βοηθά στα προβλήματα ακμής
  • Κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λαμπερή και καθαρή
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και στοιχεία που βοηθούν την επιδερμίδα

Προσοχή όμως στις ευαίσθητες και όχι μόνο επιδερμίδες, λόγω της οξύτητας του λεμονιού συνίσταται να εφαρμόζεται πρώτα δοκιμαστικά για αρκετές ώρες σε ελάχιστη ποσότητα και έπειτα να εφαρμόζεται κανονικά! Επίσης, πρέπει η εφαρμογή του να γίνεται βραδινές ώρες, διότι απαγορεύεται η έκθεση του δέρματος στον ήλιο έπειτα από την εφαρμογή. Το σωστότερο θα ήταν να έχουν περάσει ίσως και κάποιες μέρες πριν την έκθεση μας στον ήλιο!

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *