Μάχη γι αυτόν τον μπακαλιάρο σκορδαλιά στη Χαλκίδα την 25η Μαρτίου..

25η Μαρτίου.. μια μεγάλη γιορτή για την Ελλάδα μας.. και μάλιστα διπλή. Τιμούμε από τη μια την επανάσταση του 1821 και από την άλλη τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Επειδή η 25η Μαρτίου πέφτει μέσα σε περίοδο αυστηρής νηστείας λόγω του πένθους της Σαρακοστής, κατά την οποία ούτε ψάρι δεν επιτρέπει η θρησκεία μας, κανονικά θα έπρεπε να μην τρώμε μπακαλιάρο.

Ωστόσο, για να τιμήσουμε την Παναγία μας, αλλά και τη σπουδαία εθνική εορτή, καθιερώθηκε αυτή τη μέρα να τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Γιατί όμως το έθιμο όρισε μπακαλιάρο και όχι γενικά ψάρι; Υπάρχει ένας ιστορικός λόγος.. αλλά και ένας ακόμη.. που τον ανακάλυψε το elenifourli.com και αφορά την πόλη μας.

Ιστορικά, ο μπακαλιάρος καθιερώθηκε για οικονομικούς και πρακτικούς λόγους. Παλιά.. για να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου στην ηπειρωτική χώρα που δεν βρεχόταν από θάλασσα, οι κάτοικοι μπορούσαν να προμηθεύονται πιο εύκολα τον παστό μπακαλιάρο, ο οποίος μπορούσε να διατηρηθεί εκτός ψυγείου, συν ότι ήταν και πολύ φθηνός..

Σήμερα που δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα στην πόλη μας.. υπάρχει ένας τουλάχιστον λόγος για τον οποίον θα τιμήσουμε το μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά! Αυτός είναι το εστιατόριο Μάχη.. που την 25η Μαρτίου θα μαγειρέψει για εμάς τον πιο ποιοτικό και νόστιμο μπακαλιάρο με σκορδαλιά.. εκτελώντας την παραδοσιακή συνταγή!

Δείτε το Μενού Ημέρας για περισσότερες επιλογές.. και στρώστε το τραπέζι σας με τα καλύτερα!

Διεύθυνση: Σαλονικιού 11, Χαλκίδα

Tηλέφωνο: 22210-79030

Κινητό: 6944293156

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *