Μακαρονάδα «άλιο όλιο» από την Αργυρώ..

Νηστεία… και πάμε στο μεζεδοπωλείο της Αργυρώς.. Έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, σ’ αυτό το μεζεδοπωλείο να τρώμε τα κρεατικά μας παρέα με κρασάκι, ζωντανή μουσική και τη χαρά της παρέας.. Ωστόσο.. κάποιος που νηστεύει.. τι μπορεί να γευτεί στο αγαπημένο μας μεζεδοπωλείο; Ο κύριος Μάκης Καλαϊτζόγλου, ο ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου, μας πρότεινε εκτός των άλλων νηστίσιμων πιάτων.. και τη μακαρονάδα «άλιο ε όλιο»… με μια παραλλαγή όμως!

Αδυνατεί κάποιος να πιστέψει ότι σε μια μακαρονάδα.. λίγο σκόρδο, λίγο λάδι, μια δόση φρέσκων μυρωδικών και η προσθήκη της λιαστής ντομάτας (η παραλλαγή που λέγαμε) μπορεί να της δώσει τέτοια γεύση! Πόσο λάθος κάνει… υποστηρίζουν άλλωστε και οι καλύτεροι chef! Μια «άλιο όλιο» αν δοκιμάσεις στην Αργυρώ… ίσως πείσει κι εσένα.

20160219-pasta-aglio-olio-vicky-wasik-7

20160219-pasta-aglio-olio-vicky-wasik-4

Η μακαρονάδα Aglio e Olio, «άλιο ε όλιο» ή «άλιο όλιο» ή «άγιο όγιο») είναι τέλειο παράδειγμα αγροτικής κουζίνας. Απλό σπιτικό φαγητό φτιαγμένο για μια πρόχειρη, χωρίς επισημότητες απόλαυση της στιγμής. Η συγκεκριμένη μακαρονάδα έχει απίστευτη μεσογειακή γεύση και ταιριάζει απόλυτα με μια παγωμένη μπύρα, ένα ποτήρι κρασί.. γιατί όχι και με ουζάκι! Το μυστικό της νοστιμιάς της βέβαια.. είναι τα καλής ποιότητας αγνά υλικά. Το καλύτερο σπαγγέτι, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, μα φυσικά και πολύ αγάπη και μεράκι από την κουζίνα του αγαπημένου μας μεζεδοπωλείου..

Καλή νηστεία.. και καλό Πάσχα. Θα τα λέμε στης Αργυρώς!

Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς:

You May Also Like