Μακαρόνια με σόγια για vegan φίλους!

Ξέρετε ότι αγαπάμε τις συνταγές που είναι veggettarian. Πειραματιζόμαστε και τις προτιμούμε!

Φτιάξαμε μια υπέροχη μακαρονάδα με κιμά από σόγια που αγάπησαν όλοι και δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τον κανονικό κιμά!

Τα υλικά απλά και οικονομικά και η διαδικασία πάρα πολύ εύκολη!

Αν έχεις όρεξη ξεκίνησέ τη και απόλαυσέ την για μεσημεριανό!!

Τι θα χρειαστείς:

Υλικά:

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί κόκκινο
2 φλ. τσαγιού κιμά σόγιας
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 μέτρια καρότα τριμμένα
2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλλας
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε μπολ και του ρίχνουμε ζεστό νερό. Τον αφήνουμε 20 λεπτά και μετά τον ξεπλένουμε και τον στίβουμε με τα χέρια πολύ καλά.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τον κιμά σόγιας και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Ακολούθως, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, τη ντομάτα και 2 κούπες νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι, ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά, και ο κιμάς είναι έτοιμος.

Φτιάξε τον με spaggetti και θα ξετρελάνεις κάθε vegan φίλο σου!

Κάτια

You May Also Like