Μεγάλη παγκόσμια έρευνα δείχνει τον πολύτιμο σύμμαχο για την ψυχική μας υγεία όσο είμαστε κλεισμένοι μέσα.

Αλήθεια μπορεί να υπάρξει κάτι το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει ψυχολογικά όσο είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι;;; Το lockdown εδώ και πάρα πολύ καιρό μας έχει επηρεάσει αρνητικά.. και όσο δεν ξέρουμε πόσο θα τραβήξει ακόμα όλο αυτό γινόμαστε χειρότερα…

Οι επιστήμονες είπαν να μας βοηθήσουν με μια έρευνα..

Τα αποτελέσματά της μπορεί να μας εκνευρίσουν κιόλας αντί να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα..

Γιατί το λέω αυτό;;;

Νέα μεγάλη έρευνα που λέτε στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες ερευνητές, διαπίστωσε πως τα φυτά στο σπίτι επιδρούν θετικά στην ψυχική υγεία κατά τη διάρκεια των λοκντάουν. Τα φυτά… μάλιστα.


Η έρευνα, αποτέλεσμα συνεργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης, του Πανεπιστημίου της Γένοβας και του Ομοσπονδιακού Επαρχιακού Πανεπιστημίου Περναμπούκο στη Βραζιλία, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Urban Forestry and Urban Greening». Στο δείγμα της έρευνας συμπεριλήφθηκαν 4.205 άνθρωποι από 46 χώρες του κόσμου.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 74% πως τα φυτά στο σπίτι τους βοήθησαν να νιώσουν καλύτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν, όσο ήταν περιορισμένοι στο σπίτι και δεν μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Το 56% ανέφεραν πως θα ήθελαν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο περισσότερα φυτά γύρω τους, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας ήταν πως όσοι δεν είχαν καθόλου φυτά στο σπίτι, ήταν πιθανότερο να βιώσουν αρνητικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, με την σύνδεση να ανεβαίνει κατακόρυφα για όσους ζούσαν σε μικρά και όχι ιδιαίτερα φωτεινά σπίτια.
Επίσης, παραπάνω από τους μισούς ερωτηθέντες –το 52% συγκεκριμένα– ανέφεραν πως αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο στη φροντίδα των φυτών τους κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, με το 63% αυτών να δηλώνει πως θα συνεχίσει να το κάνει και μετά το τέλος της πανδημίας. Τέλος, το 40% δήλωσε ότι προτίθεται να αποκτήσει περισσότερα φυτά στο σπίτι στο μέλλον.

Βρε μήπως να γεμίσουμε το σπίτι γλάστρες;;;

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

( Πληροφορίες από In2life )

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *