Μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας οι πυρκαγιές.

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης. Πολλά σπίτια καίγονται. Πολλά ζωάκια χάνονται. Πολλοί άνθρωποι απελπίζονται. Πολλοί ήρωες ρίχνονται στη μάχη με αυταπάρνηση. Το έχω ξαναγράψει.. ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας μας είναι οι φωτιές. Αυτή τη φορά.. ο εχθρός καίει την Πεντέλη.. Εκκενώνονται πολλοί οικισμοί.. Ευχή όλων.. καταρχάς να μη θρηνήσουμε θύματα..

Πέρυσι αυτός ο εχθρός πόνεσε πολύ τη βόρεια Εύβοια. Πήγα μετά τη φωτιά στη βόρεια Εύβοια. Ο καμβάς.. το όμορφο καταπράσινο τοπίο άλλαξε.. Καμένα δέντρα που παλεύουν να βρουν παλμό ζωής. Εικόνες θλίψης.. Αυτό που αφήνει πίσω η πυρκαγιά είναι η στάχτη.. η νέκρα.. η απώλεια.

Δεν ξέρω τι θ’ αφήσει πίσω της η πυρκαγιά στην Πεντέλη. Σίγουρα θα είναι ανυπολόγιστη η καταστροφή. Σίγουρα ορισμένοι άνθρωποι θα πονέσουν πάρα πολύ. Σίγουρα τα καλοκαίρια μας δεν θα είναι πια μόνο διακοπές και μπάνια.. αλλά θα πρωταγωνιστούν τα πύρινα μέτωπα..

Στέλνω μέσα από το elenifourli.com τις ευχές μου.. τις προσευχές μου.. σε όλους τους ανθρώπους εκεί.. σε όλους τους ανθρώπους που είναι στη μάχη και σε όλους εκείνους που στέκονται απέναντι από τα μέτωπα.. από κάθε μετερίζι.. για κάθε λόγο.

Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν βάλουμε τις πυρκαγιές ως το νούμερο ένα εχθρό της Ελλάδας.. κάθε χρόνο θα περνάμε τα ίδια και χειρότερα..

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi,  AP, Canva

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *