Μια σειρά που αξίζει να δεις…

Τον τελευταίο καιρό  στην τηλεόραση, παίζει μια αξιόλογη σειρά και φοβερά συγκινητική. Πρόκειται για τη σειρά ‘’ Ο γιατρός . Η ιστορία ενός θαύματος’’. Πρωταγωνιστής της, είναι ο ηθοποιός  Τανέρ Ολμέζ  και στο έργο έχει το όνομα Αλί Βεφά. Εάν ποτέ επιλέξεις να το δεις ,ας έχεις μια μικρή γεύση περί της υπόθεσης και των ηρώων. Ας δούμε λοιπόν.

Ο  Αλί είναι ένας νεαρός βοηθός  χειρουργού, ο οποίος  πάσχει από το ‘’σύνδρομο του σοφού’’ μια μορφή αυτισμού σύμφωνα με την οποία ,έχει ορισμένες δυσκολίες επικοινωνίας  και ταυτόχρονα εξαιρετικές ικανότητες. Από μικρός μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο ,καθώς έχασε τον αδελφό του που αγαπούσε πολύ και ο πατέρας του δεν τον δέχτηκε ποτέ. Το έργο κάνει αναδρομές  στην παιδική ηλικία του πρωταγωνιστή και τις συνδέει με τη ζωή του στο σήμερα.

Κοντά του όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο αρχίατρος  Αντίλ ,που τον ενέπνευσε στο να σπουδάσει ιατρική και να εργάζεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, ως ειδικευόμενος γιατρός στον τομέα της χειρουργικής. Οι συνάδελφοι στο νοσοκομείο  μερικές φορές δε του δείχνουν εμπιστοσύνη ,αλλά καταφέρνει με ένα μαγικό τρόπο να τους κερδίζει όλους . Γιατρούς και ασθενείς. Έχει την ικανότητα να βρίσκει τις λύσεις σε δύσκολες περιπτώσεις και όλοι θεωρούν πολύτιμες τις ιδέες του. Η σειρά παρουσιάζει και ιστορίες ιδιαίτερες σε κάθε επεισόδιο με διαφορετικούς ασθενείς ,που περνούν πολλά μηνύματα.

Ο Αλί προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του επιβλέποντος γιατρού του ,Φέρμαν , ο οποίος είναι  αυστηρός ,σκληρός ,αλλά κρύβει και μια ευαισθησία και κάτι φαίνεται πως τον ενώνει με το μαθητή του. Ο Αλί θα αποκτήσει και φίλους από τη δουλειά ,ανάμεσα στους οποίους υπάρχει και μια κοπέλα ,η Νάζλι ,που είναι ερωτευμένος. Εκείνη έχει το μυαλό της στον Φέρμαν ,ο οποίος όμως είναι σε σχέση με την Μπελίζ ,υπεύθυνη του νοσοκομείου. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί… Ανάμεσα στους χαρακτήρες ,φανερώνονται κι εκείνοι που θέλουν να δημιουργούν ίντριγκες και να κερδίσουν ανώτερες θέσεις.

Όπως και ερωτικές ιστορίες  ανάμεσα σε ζευγάρια ,που ίσως δημιουργηθούν. Ο Αλί έχει μόνο ένα όνειρο : να γίνει ένας μεγάλος και σπουδαίος  χειρούργος. Θα τα καταφέρει ; Το έργο αυτό θα μπορούσε να ξεχωρίσει για την σκηνοθεσία του , την ομαλή εναλλαγή σκηνών και της αγωνίας που προκαλείται για τη συνέχεια  μέσω της ενορχήστρωσης ,δηλαδή της μουσικής που ακούγεται . Ακόμη ,για το πώς παρουσιάζεται ο κάθε χαρακτήρας και πώς φαίνεται προς το θεατή ο τρόπος σκέψης του Αλί  ,της  μνήμης του πάνω σε ιατρικά θέματα , όταν έχει μια ιδέα. Ένα έργο που θα λέγαμε ότι συνδυάζει το πέρασμα κοινωνικών μηνυμάτων , το γέλιο ,τον έρωτα μα και μια όμορφη συγκίνηση.

Το κοινό μπορεί να ταυτιστεί ίσως με κάποιον από τους  χαρακτήρες και με αυτά που ζουν και να συγκινηθεί μαζί τους .Η ιστορία αυτή μας στέλνει ένα μήνυμα για το ότι πέρα από κάθε εμπόδιο ,μπορείς να ονειρεύεσαι  και ειδικά και γι αυτό που αγαπάς  ,να εξελίσσεσαι , να παλεύεις, να ξεχωρίζεις ,να αλλάζεις προς το καλύτερο και να είσαι ευτυχισμένος.

Εικόνες σειράς από : https://www.imdb.com/title/tt10723804/mediaindex?refine=nm4068350&page=2 και

https://www.thepressroom.gr/media/mucize-doktor-i-nea-seira-toy-skai

Αγνή Λάμπρου 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *