Μήπως ήρθε η ώρα να πετάξεις τα αντηλιακά σου;

Tο καλοκαίρι έφτασε, ο ήλιος καίει πιο πολύ από ποτέ και η αντηλιακή προστασία είναι αναγκαία! Βέβαια, το αντηλιακό ιδιαίτερα στην περιοχή του προσώπου είναι απαραίτητο όλους τους μήνες, προκειμένου να προστατευτούμε από τις ακτίνες UV που παίζουν σημαντικό ρόλο στη γήρανση του δέρματος. Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ηλιακή ακτινοβολία είναι εντονότερη δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να παραλείπουμε να το φοράμε.

Παρόλα αυτά, αν θέλουμε να επωφεληθούμε πλήρως από το αντηλιακό μας πρέπει να ελέγχουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μήπως πρέπει  να πετάξεις τα περσινά (ή και προπέρσινα!) αντηλιακά;


Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αντηλιακό σου να έχει λήξει και να μην σε προστατεύει πια! Πώς θα το καταλάβεις; Πίσω από κάθε συσκευασία αναγράφεται ο χρόνος ζωής του προϊόντος. Είναι το σήμα που δείχνει συνήθως 12Μ (ή 24Μ ή 6Μ κτλ). Ο αριθμός αυτός δηλώνει τους μήνες ζωής το προϊόντος.Οπότε αν το έχεις τόσο καιρό μάλλον δεν αποδίδει όπως στην αρχή!

Πώς καταλαβαίνουμε ότι το αντηλιακό μας έληξε αν δεν θυμόμαστε πότε το αγοράσαμε;

Φυσικά παρατηρούμε αλλαγές στη σύσταση! Συνήθως γίνεται πιο νερουλό και αλλοιώνεται το χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι παύει να είναι μία ενιαία φόρμουλα και αναλύουν τα συστατικά του!

Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίζει να μυρίζει περίεργα!

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να το αντικαταστήσεις!

Τι ζητάμε από ένα καινούριο αντηλιακό;; Αρχικά να μας κάνει να θέλουμε να το χρησιμοποιούμε!!! Άρα να είναι συμβατό με το δικό μας τύπο δέρματος και τα δικά μας γούστα σε σύσταση και μυρωδιά! Και κυρίως να έχει SPF, πάνω από 30, ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη προστασία!

Παρασκευή

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *