Μοναδικά γεμιστά χωρίς κιμά!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Πριν σας παραθέσω την συνταγή για γεμιστά, θα σας πω πως ήταν μια από εκείνες τις φορές που έχεις όρεξη να δημιουργήσεις στην κουζίνα.

Όρεξη μεν για μαγειρική, αλλά και λίγη τεμπελιά, σε συνδυασμό, μπορούν να αποδώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Φτιάξαμε λοιπόν τα πιο εύκολα γεμιστά ever, χωρίς κρέας, γιατί είμεθα και οικολόγοι!!

Τι χρειαστήκαμε:

6 ντομάτες

3 πιπεριές

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Δυόσμο

Ρίγανη

1 κύβο λαχανικών

Ρύζι για γεμιστά

1 κρεμμύδι

Εκτέλεση:

Κόβεις το πάνω μέρος των λαχανικών. Λίγο πολύ ξέρεις πως, γιατί ακόμα και αν δεν έχεις ξαναφτιάξει, έχεις φάει γεμιστά σίγουρα!

Αδειάζεις σε ένα μπολ το περιεχόμενο της ντομάτας (και των 6)

Βράζεις για 5 λεπτά το ρύζι για γεμιστά.

Αφού έχεις λιώσει στο μουλτι την ντομάτα με το κρεμμύδι, ανακατεύεις πολύ καλά με το ρύζι που έχεις βράσει και στραγγίσει, ώστε να γίνουν μείγμα.

Προσθέτεις μια κουταλιά αλάτι, λίγο πιπέρι, μια κουταλιά δυόσμο και μια κουταλιά ρίγανη.

Γεμίζεις τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα και τις βάζεις σε ένα πυρέξ στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε μια ώρα και ένα τέταρτο το φαγητάκι σου είναι έτοιμο να το απολαύσεις!!

Καλή όρεξη!!

You May Also Like