Μουσακάς με κολοκυθάκι για μεγαλύτερη νοστιμιά!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Λατρεύουμε τον μουσακά από μικρά παιδιά. Δεν υπάρχει άνθρωπος νομίζω που δεν λαχταρά ένα κομμάτι μουσακά στο τραπέζι, παρέα με χωριάτικη σαλάτα.

Τις τελευταίες ημέρες πειραματίζομαι στην κουζίνα και έτσι ανακάλυψα νέα υλικά, διαφορετικά της παραδοσιακής συνταγής για μουσακά, που δημιουργούν ένα τέλειο πιάτο.

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

8 μερίδες
4 μελιτζάνες
5 κολοκυθάκια
5 πατάτες
Κιμάς
1 κρεμμύδι
1/2 κιλό κιμά
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο

Μπεσαμέλ:

1 λίτρο γάλα
2 κ.σ βούτυρο
7 κσ αλεύρι
1 αυγό
αλάτι, μοσχοκάρυδο
100 γρ. τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

Κόβω τα λαχανικά σε λεπτές ροδέλες, βάζω λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και απλώνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνω για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν αν παίρνουν χρώμα.
Συγχρόνως, ψιλοκόβω το κρεμμύδι.

Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, τσιγαρίζει πρώτα το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και μετά τον κιμά. Μόλις ο κιμάς αλλάζει χρώμα, ρίχνω λίγο νερό και τον αφήνω να βράσει για περίπου 25′.

Ρίχνω τα μπαχαρικά και τη σάλτσα και βράζω 10′ ακόμα μέχρι να στεγνώσει από τα πολλά υγρά.

Σε ένα πυρέξ στρώνω πρώτα την μελιτζάνα, μετα το κολοκύθι, μετά τις πατάτες. Προσθέτω από πάνω τον κιμά.

Ετοιμάζω την μπεσαμέλ. Εγώ κάνω την Μπεσαμέλα της Παραδείση που δεν θέλει τσιγάρισμα.

Ζεσταίνω το γάλα με το βούτυρο, και μετά προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν δέσει ρίχνω το αυγό και τα μπαχαρικά.

Μόλις γίνει η μπεσαμέλ, την ρίχνω πάνω από τον κιμά και τελειώνω με τυρί τριμμένο.

Ψήνω για περίπου μισή ώρα με 45′ ή μέχρι να πάρει χρώμα ο μουσακάς από πάνω.

 

You May Also Like