Μπισκότα αποφοίτησης για μια στρατιά… νηπιαγωγάκια

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Ο Ιούνιος, ο μήνας των αποφοιτήσεων, σήμερα τελειώνει τη σύντομη διαδρομή του!

Νηπιαγωγάκια πήραν τη σκυτάλη για το Δημοτικό σχολείο, δημοτικάκια ετοιμάζονται για τη μεγάλη μετάβαση στο Γυμνάσιο, γυμνασιάκα για το Λύκειο και τα λυκειάκια, μόλις προχθές έμαθαν τις βαθμολογίες τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και σχεδιάζουν το μέλλον τους!

Δε λείπουν βέβαια όλοι όσοι τελείωσαν μέσα στον Ιούνιο το πανεπιστήμιο, το μεταπτυχιακό τους, όσοι πήραν αποτελέσματα σε εξετάσεις ξένων γλωσσών, ή άλλου είδους εξετάσεις.

Η αποφοίτηση λοιπόν, με την ευρύτερη έννοια της, είναι μία αφορμή για γιορτή, ευχές, χαμόγελα και περηφάνεια που οι κόποι ανταμείβονται και φθάνει επιτέλους μία περίοδος ξεκούρασης.

Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα για τα viral πια «μπισκότα αποφοίτησης για μια στρατιά νηπιαγωγάκια» που αρχικά είχα φτιάξει όταν ο μικρός μου τελείωσε το προνήπιο κι έπειτα επανέλαβα στο νηπιαγωγείο. Μετά τις διθυραμβικές κριτικές, συνεχίζω να φτιάχνω και να μοιράζομαι τα μπισκότα «απόφοιτους» σε κάθε event αποφοίτησης!

Το tutorial που ακολουθεί φτιάχτηκε με πολλή αγάπη για όλους εσάς που αποφοιτούν τα παιδάκια σας, οι φίλοι σας, οι συγγενείς σας, εσείς οι ίδιοι! Είναι πρωτότυπα, όμορφα, εύκολα, νόστιμα, μα πάνω απ’ όλα γεμίζουν με απέραντη χαρά αυτούς που τα δημιουργούν!

Συστατικά για μπισκότα βουτύρου

250γρ βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)

200γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. αλάτι

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Προαιρετικά: ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή ένα λεμόνι

Για τη διακόσμηση θα χρειαστείτε ζαχαρόπαστα σε μαύρο, λευκό και μπεζ χρώμα

(εδώ αυτοσχεδιάσαμε: επειδή δεν είχαμε μπεζ ζαχαρόπαστα, ούτε μπεζ χρώμα ζαχαροπλαστικής για να βάψουμε τη λευκή, ανακατέψαμε λευκή ζαχαρόπαστα με λίγη κόκκινη, και, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες μας βγήκε ένα γλυκό ροζ!)

Εξοπλισμός
  1. Κουπάτ σε σχήματα ρόμβο, τετράγωνο και κύκλο (δεν είχαμε ρόμβο και αυτοσχεδιάσαμε με μια καρδούλα!)
  2. Σπάτουλα, πλάστη
  3. Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα
Οδηγίες

Χτυπάμε το βούτυρο (που έχουμε βγάλει νωρίτερα από το ψυγείο) με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ανακατευτούν.

Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού (προαιρετικά – δίνει ωραίο άρωμα στα μπισκότα) και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις, σταδιακά, ανακατεύοντας με το μίξερ διαρκώς.

Η ζύμη μας είναι έτοιμη, τη μοιράζουμε όπως μας βολεύει και την ανοίγουμε επάνω σε μία λαδόκολλα σε πάχος περίπου μισού εκατοστού.

Κόβουμε με τα κουπάτ τα επιθυμητά σχήματα, τα μεταφέρουμε με μία σπάτουλα και τα συναρμολογούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά στο ταψί τους ή σε σχάρα πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία διακόσμησης.

Για τη διακόσμηση ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε λίγο μικρότερο πάχος από αυτό των μπισκότων.

Κόβουμε τα σχήματα με τα κουπάτ και τα κολλάμε επάνω στα μπισκότα με λίγο νεράκι.

Για τα ματάκια και το στόμα, η πιο απλή λύση είναι να πάρετε ένα μαύρο στυλό τροφίμων (μαρκαδόρο). Έτσι θα ζωγραφίσετε πιο εύκολα τις μικρές λεπτομέρειες.

Εμείς δεν είχαμε στυλό τροφίμων και ακολουθήσαμε το δύσκολο μονοπάτι, με τη ζαχαρόπαστα. Ευτυχώς έχουμε κάποια κοπιδάκια και εργαλεία που μας βοηθάνε.

Στο τέλος στολίσαμε με λίγη βρώσιμη χρυσόσκονη για ένα αστραφτερό αποτέλεσμα!

Μπορούμε να βάλουμε τα μπισκότα σε σακουλάκια με κορδέλα για να τα δωρίσουμε!

Tips για λίγη διασκέδαση!

Αφήστε τα παιδικά χεράκια να ζυμώσουν, να απλώσουν, να σχηματίσουν, να λερωθούν, να δημιουργήσουν!!!

Καλή επιτυχία και…. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, αποφοιτήσατε!!!

You May Also Like