Μυστικά για τέλειο σάντουιτς

Σάντουιτς , είναι απλό, είναι γρήγορο, άλλες φορές είναι ανθυγιεινό και άλλες φορές υγιεινό. Είναι πολύ νόστιμο και συνοδεύει ιδανικά τα πρωινά μας ή τα απογευματινά σνακ μας, ενώ για κάποιους αποτελεί ορισμένες φορές και το κύριο γεύμα τους.

Πόσοι και πόσες όμως από εμάς ξέρουμε να φτιάχνουμε το τέλειο σάντουιτς;  Ελάχιστοι νομίζω. Και όταν λέμε τέλειο, εννοούμε να μη μας βγαίνουν τα υλικά απέξω, να είναι κατάλληλο το ψωμί ώστε να αποφύγουμε ατυχήματα με τα δόντια μας  ή να μην το παραγεμίζουμε τόσο που να μας φεύγουν δεξιά και αριστερά τα υλικά. Και υπάρχουν και άλλα τόσα ευτράπελα.

Όμως όλα αυτά τέλος, αφού παρακάτω σας παρουσιάζω έξυπνα κόλπα για ένα τέλειο σάντουιτς.

Καταρχήν, ποντάρετε στο ψωμί

Καλό θα είναι να επιλέξετε κάποιο που να μην έχει πολύ σκληρή κόρα ή να μην είναι πολύ μεγάλο. Ακόμα όμως και το μαλακό ψωμί όπως είναι του τοστ πάλι δεν ενδείκνυται καθώς διαλύεται στο χέρι σου με την πρώτη δαγκωνιά. Το τέλειο ψωμί λοιπόν για σάντουιτς είναι δύο μεσαίες φέτες από ένα προζυμένιο στρογγυλό καρβέλι, πάχους το πολύ 0,8 εκ. η καθεμία.

1-2Δεύτερον, η επιλογή του κρέατος  παίζει μεγάλο ρόλο

Καλό είναι λοιπόν , το κρέας να επιλέγεται με τη μορφή καλών αλλαντικών ή φρεσκομαγειρεμένων κρεάτων και κυρίως να είναι σε πολύ λεπτές φέτες.

Bacon, Lettuce and Tomato BLT Sandwiches

Τρίτον, αποφεύγουμε τα ολόκληρα φύλλα

Οπότε είναι καλύτερο να τα κόβουμε σε λεπτότερα κομμάτiα τα λαχανικά μας, αφού τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε ένα σάντουιτς γιατί το τροφοδοτούν με την απαραίτητη υγρασία και προσφέρουν και επιπλέον νοστιμιά.

chivito-steak-sandwich-recipeΤέταρτον, ξεχνάμε τις υπερβολές

Μπορεί να μας αρέσει η κέτσαπ, η μουστάρδα, η μαγιονέζα, το μπέικον, το αυγό, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τόσα άλλα, όμως το να προσπαθήσουμε να τα βάλουμε όλα μαζί σε ένα σάντουιτς μόνο λερωμένα ρούχα θα αποκτήσουμε, δε θα μπορούμε να το κλείσουμε και άρα να το απολαύσουμε όπως θέλουμε, ενώ δε θα είναι τόσο εύγεστο όσο αν κάναμε μία πιο συνετή επιλογή στα υλικά μας. Ένα επιτυχημένο σάντουιτς λοιπόν αποτελεί μια πραγματική άσκηση ισορροπίας , δηλαδή το καυτερό σάντουιτς «ζητάει» κάτι «δροσιστικό», το «λιπαρό» κάτι «όξινο» κ.ο.κ.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να φτιάξεις σάντουιτς δες τα παραπάνω κόλπα που σου ανέφερα και…καλή όρεξη!

You May Also Like