Να χρησιμοποιώ ηλεκτρική κουβέρτα ή έχει αρνητικά;

Μακράν από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις! Ήμουν από εκείνες που κορόιδευε τους φίλους που είχαν, αφού νόμιζα πως είναι κάτι που αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες!

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η ηλεκτρική κουβέρτα σε κρατά ζεστό, όσο καμία άλλη κουβέρτα δεν πετυχαίνει.

Τι λένε όμως οι ειδικοί για τη χρήση της;

Παλαιότερα οι ηλεκτρικές κουβέρτες και τα υποστρώματα δεν ήταν τόσο ασφαλή, όσο έχουν γίνει πλέον.

Πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να την κοιτάμε καλά πριν τη στρώσουμε, όμως πια έχει μεγάλη ασφάλεια, αφού κλείνει μόνη της σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Πολλοί είναι εκείνοι που την αφήνουν ανοιχτή όλη τη νύχτα για να ζεσταίνονται, και μάλιστα στο δυνατό. Οι ειδικοί ωστόσο συστήνουν, ναι μεν να την έχεις ανοιχτή και να ζεσταίνεσαι, όμως πάντα στο χαμηλό.

Η υψηλή θερμοκρασία κατά την διάρκεια του ύπνου μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ακόμα και κρίση άγχους μέσα στον ύπνο σου.

Επειδή μάλιστα κοιμάσαι και δεν έχεις συναίσθηση, δεν μπορείς να ορίσεις την σωστή θερμοκρασία που χρειάζεσαι. Αν είσαι μάλιστα από αυτούς που κοιμούνται βαριά, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα!

Έτσι λοιπόν συστήνεται να ανάβουμε την ηλεκτρική κουβέρτα αρκετή ώρα πριν πέσουμε για ύπνο, ώστε να έχουν πάρει θερμοκρασία τα σεντόνια και τα σκεπάσματά μας και πέφτοντας για ύπνο να κατεβάζουμε την θερμοκρασία, για να έχουμε σωστό ύπνο.

Κοιμόμαστε σωστά, ξυπνάμε καλύτερα!

Κάτια Καραχάλιου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *