Nα ξεκινάς θετικά…

Σε έχει απασχολήσει ποτέ το θέμα ‘’θετική σκέψη;;’’ Να μπορείς δηλαδή , να έχεις ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης  ,ώστε να αντιμετωπίζεις τα πράγματα πιο ανάλαφρα. Μακριά από άγχος  και αρνητικότητα. Σίγουρα επιθυμείς στην καθημερινότητά σου , να διαχειρίζεσαι εύκολα , όσο γίνεται , τις δύσκολες για σένα καταστάσεις . Και ίσως  νομίζεις ,ότι , δεν είναι δυνατό να το καταφέρεις . Ένα είναι το βέβαιο …Όλα εξαρτώνται από σένα !!

Αν ξυπνάς το πρωί , και ναι, βαριέσαι να πας στη δουλειά , να κάνεις  οτιδήποτε  ,σε καταλαβαίνω. Να είναι Κυριακή , να έχεις περάσει τέλεια και να έρχεται Δευτέρα ;; Να δίνεις μαθήματα και να σε τρώει το στρες μες στο κατακαλόκαιρο;; Πού να βρεις την όρεξη; Να ξέρεις ότι έχεις ένα δύσκολο ραντεβού , συναντήσεις με πρόσωπα που δε χαίρεσαι και τόσο που θα δεις , μια διαδικασία που έχεις να περάσεις και πραγματικά σε απασχολεί (συνέντευξη για δουλειά, εξετάσεις κλπ). Ή ακόμη , να αισθάνεσαι πως  τίποτε δε πάει καλά ,πως δεν έχεις τι να κάνεις και ότι όλα είναι μάταια. Ή να συμβαίνει κάτι αρνητικό μέσα στη μέρα σου και να χαλάνε όλα για σένα.

Ναι  ,όλα αυτά και αναμενόμενα είναι και κατανοητά και φυσικά!! Ωστόσο , αν συνεχώς σκεφτόμαστε αρνητικά , είναι και λογικό να μας γυρνάει αυτό πίσω. Πώς περιμένεις να πάνε όλα καλά, αν την ίδια στιγμή μοιρολατρείς;;; Σήκω , κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και άστα όλα πίσω. Γυμνάσου , κάνε βόλτες , βάλε δυνατά τη μουσική που σ αρέσει και ξεκίνα δυναμικά. Άφησε το πρόγραμμά σου να έχει έστω και για μία ώρα , αυτό που είναι για τον εαυτό σου. Να επενδύεις και στο μυαλό και στο σώμα πιο πολύ ακόμη!!Μίλησε με θετικούς ανθρώπους  ,που θα σου μεταφέρουν την ενέργεια , που κάνει μόνο καλό.

01

Εξάλλου , παίζει μεγάλο ρόλο η συναισθηματική μεταδοτικότητα. Όπως  ο διπλανός σου θα χασμουριέται και ασυναίσθητα θα κάνεις κι εσύ το ίδιο , έτσι , με όμοιο τρόπο , αν το συναίσθημά του δεν είναι αρνητικό , θα στο μεταδώσει. Αν κάποιος που συναντάς είναι όλο νευρικός , δε νιώθεις ότι θα νιώθεις κι εσύ έτσι ? Ενώ , αν συμβαίνει το αντίθετο , σου μεταφέρει την ηρεμία του.  Ενεργοποιώντας  τον εγκέφαλό σου , να σκέφτεται αυτόματα θετικά , θα πάνε όλα θετικά αυτόματα. Ακόμη κι αν μες στη μέρα συμβεί κάτι που δε περίμενες , όπως ένας απρόσμενος  τσακωμός , μια βρισιά από κάποιον που περίμενε στην κίνηση , δε θα επηρεαστείς , γιατί αν μέσα στο κεφάλι σου ήδη σκέφτεσαι θετικά , λειτουργεί σαν τα αντισώματα  του ανοσοποιητικού μας συστήματος ,που ακινητοποιούν τον ιό. . Το αν ο απέναντι ξύπνησε στραβά , είναι δικό του θέμα και δε θα του το λύσεις εσύ. Όλα ξεκινούν από το δικό σου μυαλό και την ευελιξία με την οποία θα διαχειριστείς το οτιδήποτε.

02

Και ξέρω ακούγεται πολύ ιδανικό και στα λόγια εύκολο, αλλά είναι θέμα δράσης και θέλησης και πραγματικής απόφασης. Όπως  , θα αρχίσεις  π.χ. ένα χόμπι ή τη διατροφή που χρειάζεσαι , ή το διάβασμα πιο νωρίς , παρόλο που βαριέσαι , δυναμικά και αποφασιστικά , έτσι θα αρχίσεις να σκέφτεσαι θετικά και στην πράξη. Με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν ,που σε εκφράζουν , που σε χαλαρώνουν , με σωστές συναναστροφές , αλλά κυρίως , με έξυπνη διαχείριση των καταστάσεων  και με θετικό ενεργοποιημένο κεφάλι. Και ναι , χρειάζεται δουλειά για να κατακτήσεις αρετές όπως , η υπομονή , η επιμονή και η αισιόδοξη σκέψη. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο!! Μην ξεχνάς ‘’ Είναι απίστευτο , το πόσο γρήγορα   και πόσο θετικά μπορεί να αλλάξει η ζωή , αν την αφήσεις ‘’ <3

Αγνή Λάμπρου

You May Also Like