Είναι υγιεινά, εύκολα στο μαγείρεμα και αν συνδυαστούν με τα κατάλληλα υλικά μπορούν να γίνουν ένα γευστικό ορεκτικό για να συνοδεύσετε το κυρίως γεύμα σας ή ακόμα και ένα ελαφρύ βραδινό. Τα μανιτάρια είναι από τις αγαπημένες επιλογές πολλών και σήμερα σας έχω μια γευστική συνταγή γι’ αυτά που δεν χρειάζεται ούτε πολλά υλικά αλλά και χρόνο. Πάμε να την δούμε, λοιπόν…
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Το αφήνετε να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτετε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Τα αφήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες. Μόλις τα μανιτάρια απελευθερώσουν τα υγρά τους προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί. Περιμένετε για λίγα λεπτά το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του και σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Εύκολα, γρήγορα και υγιεινά μπορείτε να μετατρέψετε λίγα λαχανικά που έχετε στο ψυγείο σας στο πιο γευστικό φαγητό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και ως ιδανική γαρνιτούρα για ψητό κρέας.
Καλή όρεξη!
Ευθαλία Χρήστου