Ο νικητής Στέφανος Κασσελάκης, ο μαγκωμένος ΣΥΡΙΖΑ και τα gay friendly Σφακιά.

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Πολλοί άνθρωποι πήγαν να ψηφίσουν για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσοι που κανείς δεν το περίμενε. Έλεγαν για 40 με 50 χιλιάδες.. ψήφισαν 147 χιλιάδες! Η κάλπη έφερε μια μεγάλη έκπληξη. Έφερε πρώτο και με διαφορά.. τον (άγνωστο) Στέφανο Κασσελάκη!

Ο ΣΤΕΚΑΣ.. όπως χαϊδευτικά τον αποκαλεί ο στενός του κύκλος.. είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.. όπου ζει από τα 14 του. Σήμερα.. στα 35 του.. ως εφοπλιστής.. μπαίνει για τα καλά στον ΣΥΡΙΖΑ.. και όπως είναι πιθανό να συμβεί.. θα είναι ο επόμενος πρόεδρός του.

Το έφερε στο προσκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας.. και πολλοί λένε ότι ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται πίσω από τον Στέφανος Κασσελάκη. Διακρίθηκε σε ελληνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς και έλαβε υποτροφία σπουδών στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (ΗΠΑ).. όπου αποφοίτησε με δυο πτυχία B.Sc στα χρηματοοικονομικά! Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής «Center for Strategic and International Studies» στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.. αρχικά με τη «Στήλη του Φοιτητή» και αργότερα με το «Χρώμα της Αγοράς». Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.. ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CVfromGreece».. μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Σε προσωπικό επίπεδο.. είναι ομοφυλόφιλος.. έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης στις ΗΠΑ με τον σύντροφό του.. και επιδιώκει να υιοθετήσει παιδί με παρένθετη μητέρα στις ΗΠΑ.. καθώς εδώ δεν έχει κατοχυρωθεί νομικά η υιοθεσία ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Αυτό το θέμα της ομοφυλοφιλίας πάντως.. δεν φαίνεται να ενοχλεί τα Σφακιά! Πολύ gay friendly μας βγήκαν οι σκληροπυρηνικοί αυτοί Κρητικοί.. καθώς έδωσαν 161 ψήφους.. στους 170! Κρίμα στις βεντέτες και τους Σασμούς.. οι Σφακιανοί έριξαν ότι τους είπε ο Πολάκης!

Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ.. το πρόβλημά τους δεν είναι τα Σφακιά.. ούτε φυσικά οι προσωπικές επιλογές ζωής του κατ’ εκτίμηση νέου προέδρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να αγνοήσουν το 45% που έλαβε ο Κασσελάκης! Ο προβληματισμός εδράζεται στο γιατί δεν μπορούν να πείσουν τα υπόλοιπα αξιόλογα στελέχη!

Η Έφη Αχτσιόγλου που έλαβε 36% και θα αναμετρηθεί στο 2ο γύρο με τον Κασσελάκη.. έχει δείξει τα διαπιστευτήριά της! Όλοι πίστευαν ότι.. η Έφη Αχτσιόγλου είναι η επόμενη.. η μετά τον Αλέξη πρόεδρος και αρχηγός! Κι εγώ προσωπικά το πίστευα.. και το ανέφερα σε άρθρο μου παλιότερα! Τι λείπει στην Έφη Αχτσιόγλου δηλαδή και το έχει ο Κασσελάκης; Μήπως λείπει η προοπτική νίκης; Μήπως λείπει η εμπιστοσύνη λόγω φύλου; Στην Ελλάδα ζούμε..

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι.. ιδίως ο Νίκος Παππάς και ο επιτυχημένος τσάρος της οικονομίας στην κυβέρνηση Τσίπρα Ευκλείδης Τσακαλώτος.. τι έλειπε σ’ αυτούς; Μήπως έλειπε η παράσταση νίκης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Μήπως τελικά.. η μόνη περίπτωση για να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά.. ήταν ένας Κασσελάκης;

Μα είναι δυνατόν στον ΣΥΡΙΖΑ.. ο αρχηγός να είναι εφοπλιστής.. πλούσιος και αμερικανοτραφής; Το πλούσιος ας το αφήσουμε στην άκρη.. καθόσον και άλλοι μέσα στο κόμμα.. δεν ξέρουν τι έχουν! Το αμερικανοτραφής.. ή αμερικανόφιλος.. πάλι ας το αφήσουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας και η τότε κυβέρνηση.. άνοιξε μια νέα πύλη στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Η ροπή προς τις ΗΠΑ εντός ΣΥΡΙΖΑ.. ξεκίνησε από τον Τσίπρα.

Αφού λοιπόν.. η οικονομική.. κοινωνική και προσωπική/σεξουαλική κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι απαγορευτικά.. τότε τι είναι αυτό που την επόμενη μέρα κάνει τους περισσότερους μέσα στο κόμμα να είναι μαγκωμένοι;

Η απάντηση είναι στο ότι δεν εμπιστεύονται τον επόμενο πρόεδρο.. στο να υπερασπιστεί.. στο να προασπιστεί.. στο να δώσει μάχη για τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς! Επειδή δεν έχουν συναντηθεί στους δρόμους και στις πλατείες.. επειδή δεν βρέθηκαν στις απεργίες και στις συγκεντρώσεις.. επειδή τον έχουν δει μόνο στο tik tok.. επειδή συντάσσεται με τον πολακισμό και βρυχάται στη θέαση δικαστών και δημοσιογράφων.. επειδή όλα αυτά ίσως είναι καιροσκοπικά μέχρι το χρίσμα και μετά γίνουν κάτι άγνωστο και ξένο προς το κόμμα.. όλα αυτά τα επειδή οδηγούν σε ένα «δια ταύτα»..

Δια ταύτα.. ή χτίζουν τον Κασσελάκη στα διαμορφωμένα θεμέλια της προοδευτικής αριστεράς.. ή διασπώνται σε 2 διαφορετικά κόμματα; Είναι κρίσιμες οι επόμενες ευρωεκλογές.. και με Κασσελάκη στο τιμόνι.. ο ΣΥΡΙΖΑ θα γνωρίσει άλλες εποχές και άλλες αντιλήψεις! Ίσως μετέπειτα.. και η χώρα μας γνωρίσει αυτές τις αντιλήψεις. Ο λαός πάντα αποφασίζει.. μέσω της ψήφου! Ο λαός είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.. και ας μην λησμονήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι.. ο λαός τους δίνει σήμερα το 4ο μάθημα..

ΥΓ: Η επιλογή του γαλάζιου χρώματος της 1ης φωτο δεν είναι τυχαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη έρχεται πιο κοντά στη ΝΔ. Κάτι φωνές για οικουμενική τις θυμόσαστε; Έχουμε να λύσουμε και τα θέματά μας στο Αιγαίο.. θερμαίνεται και η λεκάνη της Μεσογείου.. ενισχύονται και οι αμερικανικές βάσεις.. Κασσελάκης Μητσοτάκης Μπαϊντενάκης!

You May Also Like