Προτάσεις για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για μικρούς και μεγάλους στη Χαλκίδα

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Φίλες και φίλοι του blog μας ανυπομονώ να έρθει το Σαββατοκύριακο!

Η 10η γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όπου: παραγωγοί, χειροτέχνες, οικοτέχνες, συλλογικότητες, ενεργοί πολίτες, αλληλέγγυοι και εθελοντές από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν και φέτος στο Πάρκο του Λαού, στην Χαλκίδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Γράψαμε πρόσφατα για τη διοργάνωση αυτή (link) και πλέον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων, συμμετοχών κι εκδηλώσεων, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει!

Τι να περιμένετε:

Ενδιαφέροντα και πρωτότυπα σεμινάρια, ομιλίες, παρουσιάσεις και διαδραστικά εργαστήρια, παιδικό πρόγραμμα με παραμύθια, θέατρο μαριονέτας, εργαστήριο ζογκλερικών, αλλά και συναυλίες και παράλληλες εκδηλώσεις όπως πεζοπορία στο μονοπάτι “Σωκράτης” με ξενάγηση.

Ακόμη, θα λειτουργήσει κυλικείο με γεύσεις φτιαγμένες από προϊόντα των παραγωγών, ροφήματα και άλλα καλούδια.

Από το website της Οικογιορτής:

Η γιορτή διοργανώνεται και λειτουργεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Με αυτό-οργάνωση, χωρίς μεσάζοντες και χορηγούς. Με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια μεταξύ μας φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για την αγροτική καλλιέργεια χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, την οικοτεχνία και την μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, τη δημιουργία χειροποίητων κατασκευών και χειροτεχνιών, τις παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση, τα συλλογικά εγχειρήματα και τις συνεργασίες, την άμεση σχέση παραγωγών και καταναλωτών.
Επιπλέον, έναν χώρο συζήτησης και δράσης για το οικολογικό μας παρόν και μέλλον. Απέναντι στην εξαπλούμενη φυσική και κοινωνικό έρημο, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Υπερασπιζόμαστε τα φυσικά κοινά αγαθά, τα δάση, το νερό, τη γη, τα βουνά, τις ακτές, τους δημόσιους χώρους, τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο δικαιοσύνης, ελεύθερης αυτό-έκφρασης, αλληλοσεβασμού.
Αναζητούμε και προτείνουμε δημοκρατικές λύσεις για ένα βιώσιμο οικοσύστημα, έναν υγιή τρόπο ζωής. Παραδειγματιζόμαστε από την φύση και τις λειτουργίες της – τον κύκλο του νερού, την απλοχεριά της μέλισσας, την υπομονή των δέντρων, το ταξίδι των ψαριών, τις πτήσεις των πουλιών.
Συνυπάρχουμε με την φύση, δημιουργούμε το κοινό μας μέλλον

Η (3ήμερη) Οικογιορτή δεν είναι το μόνο που έχουμε να σας προτείνουμε για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Έκθεση ζωγραφικής, πηλοπλαστικής και σχεδίου των μαθητών της Ευβοϊκής Τεχνοπαιδείας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Δημήτρη Μυταρά στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Σάββατο 23/9/2023, ώρες 19:00 – 22:30
Κυριακή 24/9/2023, ώρες 11:00 – 14:00 και στις 19:00, στον προαύλιο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκπαιδευτική δράση με τον Ιωάννη Ζαμπούνη, εμψυχωτή και παιδαγωγό θεάτρου.
Είσοδος ελεύθερη.

You May Also Like