Ο Σεπτέμβριος μπορεί να γίνει ο μήνας των καλύτερων διακοπών!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Το φάγαμε το καλοκαιράκι φίλοι μου… Όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα που λέει και η γνωστή φράση, ενώ όλα τα άσχημα διαρκούν πολύ, θα συμπληρώσω εγώ…

Ειδικά όσοι έχουν την άδειά τους αυτή την εβδομάδα, με αυτόν τον καιρό, πρέπει να γίνουν πολύ ευρηματικοί στις διακοπές τους!

Σας έχω όμως καλά νέα!

Τα τελευταία χρόνια, ο Σεπτέμβριος έχει μετατραπεί κι εκείνος σε μήνα διακοπών και δικαίως θα έλεγα. Πολλοί τον προτιμούν, καθώς έχει λιγότερο κόσμο / τουρισμό, άρα περισσότερες επιλογές και σίγουρα καλύτερες τιμές σε όλα. Ειδικά, αν είσαι εργένης, ή ζευγάρι χωρίς παιδιά που ξεκινούν σχολείο, ο Σεπτέμβριος έχει προδιαγραφές για αξέχαστες διακοπές: Καλό καιρό, ζέστη την ημέρα, δροσιά το βραδάκι, αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τον καιρό!

Το μόνο μειονέκτημα που εντοπίζω είναι η ελαφρώς μικρότερη διάρκεια της ημέρας, αλλά όταν είσαι διακοπές δε νομίζω να σ’ ενδιαφέρει το ρολόι!

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να απολαύσεις και τη θάλασσα το Σεπτέμβριο; Οι παραλίες έχουν λιγότερο κόσμο, κάτι που σημαίνει αυτόματα πιο καθαρές θάλασσες και ακτές, ηρεμία και λιγότερη φασαρία στα beach bars και στα μαγαζιά. Αν θέλεις κιόλας να συνεχίσεις τα μπάνια και το φθινόπωρο, το μυστικό (από τους χειμερινούς κολυμβητές) είναι να μην διακόψεις την επαφή με τη θάλασσα και το νερό!

Πριν μερικά χρόνια, είχαμε κάνει τέτοιες διακοπές και μάλιστα σε Κυκλαδίτικο νησί. Ήταν υπέροχα! Δοκιμάσαμε θαλάσσια σπορ, windsurf και water ski, φάγαμε καταπληκτικό φαγητό, δεν στριμωχτήκαμε σε πλοία, δρόμους, εστιατόρια, απολαύσαμε μέχρι και ερημικές παραλίες.

Αν πάλι, δεν είστε της θάλασσας, τότε τα βουνά και οι ορεινοί προορισμοί έχουν εξίσου ενδιαφέρον το Σεπτέμβριο: Μονοπάτια, καταρράκτες, ποτάμια, δάση και δροσερή φύση σας περιμένουν για μια ανάπαυλα πριν από τη νέα σεζόν.

Τέλος, πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται και τολμούν πλέον να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Μιας και οι ξένοι τουρίστες κατέλαβαν τη χώρα μας απ’ άκρη σ’ άκρη φέτος, οι Έλληνες έφυγαν για έξω! Ανάμεσα σε αυτά που άκουσα από φίλους και γνωστούς, γειτονικές χώρες είχαν την τιμητική τους αλλά και πιο μακρινοί προορισμοί: Ιταλία, Σικελία, Πράγα, Βαρκελώνη. Οι περισσότεροι μάλιστα έκαναν και πιο οικονομικές διακοπές τελικά σε σύγκριση με αντίστοιχες στην Ελλάδα, Αύγουστο μήνα.

Γιατί αν βάλεις κάτω βενζίνες, ακτοπλοϊκά, καμπίνα, αυτοκίνητο, ξενοδοχείο, φαγητό, διασκέδαση για μία εβδομάδα και μία 4μελή οικογένεια, τότε μπορεί να πλησιάσεις το εγκεφαλικό επεισόδιο!

You May Also Like