Η σωστή περίποιηση ..για το δέρμα των αντρών

Οι άνδρες παραδοσιακά δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα με τη φροντίδα του δέρματός τους, αλλά τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότεροι αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την εμφάνιση και την υγεία του.

Όμως πόσο σχετικοί είναι άραγε με το τι πρέπει να κάνουν για να το φροντίσουν σωστά; Μάλλον δεν είναι…

Για αυτό το elenifourli.com πιστό στο ραντεβού του και με τους άνδρες αναγνώστες  προτείνει κάποιες συμβουλές για σωστή φροντίδα του δέρματος και εσείς δεν έχετε παρά να τις ακολουθήσετε..

Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων

Κατ’ αρχάς πρέπει να είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας και στη συνέχεια να καλύπτουν ειδικές ανάγκες. Αν, για παράδειγμα, έχετε ακμή, προτιμήστε προϊόντα που γράφουν «oil free». Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα τότε χρειάζεστε ήπια προϊόντα που θα αναγράφουν «χωρίς αλκοόλ» ή «alcohol free».

Να πλένετε το πρόσωπό σας καθημερινά

Χρησιμοποιείστε όμως ένα ήπιο καθαριστικό και χλιαρό νερό, αντί για καυτό νερό και κοινά σαπούνια. Και πλύνετε το πρόσωπο ακόμα και μετά τη γυμναστική.

skin_glimpse_cΠροσέξτε πως ξυρίζεστε

Αν ξυρίζεστε κόντρα, είναι πιθανό να παρουσιάσετε μόνιμα σπυράκια κάτω από το σαγόνι σας (στον λαιμό), τα οποία θα είναι σκληρά στην ψηλάφηση και μπορεί να προκαλούν πόνο. Απαραίτητο είναι να μουλιάζετε καλά το δέρμα και τα γένια σας πριν το ξύρισμα, καθώς και να ξυρίζεστε με τη φορά ανάπτυξης των τριχών. Για να μειώσετε τους ερεθισμούς, να αλλάζετε ξυραφάκι μετά από πέντε έως επτά ξυρίσματα, εκτός κι αν είναι ξυραφάκια μιας χρήσεως.

3eb31e4fd6f7e0a2f6c600a4f61f1e5a_XLΝα βάζετε καθημερινά αντηλιακό και να ελέγχετε το δέρμα σας

Η προστασία από τους δερματικούς καρκίνους είναι πολύ σημαντική για άνδρες και γυναίκες, επομένως δεν πρέπει να είστε σε υπαίθριους χώρους για πολλή ώρα χωρίς αντηλιακό.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *