Ο καφές είναι ένα ρόφημα, το οποίο κατασκευάζεται από τα καβουρδισμένα και αλεσμένα σπόρια της καφέας ή καφεόδεντρου. Ο καφές έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές τον χρόνο.
Δεν είναι λοιπόν παράλογο που ο μέσος Έλληνας πίνει μέχρι και 3 καφέδες την ημέρα, αφού τον βοηθάει να ανταπεξέλθει στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητάς του..
Και μπορεί μέχρι τώρα να ξέραμε τον ελληνικό, τον φραπέ, τον espresso και τον cappuccino, υπάρχουν όμως και άλλοι καφέδες που πίνονται ανά τον κόσμο και δεν είχαμε ιδέα για την ύπαρξη τους.
Ας τους δούμε..
Με αυγό
Ονομάζεται Cà Phe Trung και σερβίρεται στα καφενεία του Ανόι, πρωτεύουσας του Βιετνάμ.
Με θαλασσινό αλάτι
Οι σεφ στο καφενείο “85C Bakery Cafe” στην Ταϊβάν ρίχνουν αλάτι στον καφέ για να αναδείξουν την γλυκιά πρωτίστως γεύση του.
Με Tonic
Με βούτυρο
Ο καφές αυτός ευνοεί την απώλεια βάρους και τονώνει την ψυχολογία λέει ο Δρ Andrew Wei.
Με τυρί
Ονομάζεται Kaffeost και είναι μια σουηδική παράδοση. Το τυρί Leipäjuusto, που υπάρχει σε Φινλανδία και Σουηδία και παρασκευάζεται από γάλα αγελάδας, κατσίκας ή ταράνδου βυθίζεται στον καφέ και καταπίνεται μονομιάς μαζί με λίγο ζεστό ρόφημα.
Καφές με λεμόνι ή λάιμ
Αν θέλετε τον καφέ σας λίγο ξινό, δοκιμάστε τον περίφημο Guillermo, ζεστό ή κρύο, με μία φέτα λεμόνι.
Με άζωτο
Με μπισκότο σοκολάτας
Ο καφές είναι έτοιμος ζεστός και μέσα βουτάμε ένα Tim Tam Slam (μπισκότο καλυμμένο με σοκολάτα, με γέμιση κρέμας). Στη συνέχεια, δαγκάνουμε και τρώμε το ένα κομμάτι και μετά το βουτάμε στον καφέ πιπιλίζοντας το ρόφημα! Συναντάται στην Αυστραλία.
Με Vanilla Coke
Εσπρέσο, σιρόπι βανίλιας Torani, Coca-Cola και πάγο για ενέργεια που διαρκεί όλη την ημέρα.
Με μπύρα
Δύο μέρη εσπρέσο προστίθενται σε δύο ποτήρια μπίρας. Ανακατεύουμε και πίνουμε!