Το τοστ είναι αναδιαμφισβήτητα το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό στον κόσμο. Αποτελείται από λίγα υλικά και μπορεί να φαγωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Συντροφεύει εκδρομές, πάρτυ αλλά αποτελεί και ένα κύριο σύμμαχο στην πείνα που μας πιάνει στη δουλειά, ενώ μπορεί να φτιαχτεί ακόμα και εκείνες τις ημέρες που βαριόμαστε να μπούμε στην κουζίνα αλλά πρέπει κάτι να φάμε..
Και μπορεί εμείς, εδω, στην Ελλάδα να το ξέρουμε με την κλασσική του μορφή ωστόσο το τοστ τρώγεται με διαφορετικό τρόπο σε άλλες χώρες του κόσμου.
Ας μάθουμε λοιπόν τον τρόπο..
Ελλάδα
Στην Ελλάδα η κλασική συνταγή για τοστ αποτελείται από ψωμί, γαλοπούλα και τυρί. Πολλές φορές προσθέτουμε ντομάτα και λίγη μαγιονέζα και ψήνουμε το τοστ μας στις ειδικές τοστιέρες.
Αγγλία
Στην Αγγλία το τοστ τρώγεται με φασόλια. Τα συγκεκριμένα φασόλια υπάρχουν έτοιμα μαγειρεμένα μέσα σε κονσέρβες και σερβίρονται πάνω από ψημένο ψωμί του τοστ. Η πιστή εκτέλεση της συνταγής αναφέρει ότι ζεσταίνουμε προηγουμένως τα φασόλια και τα ρίχνουμε πάνω σε ψημένο και βουτυρωμένο ψωμί του τοστ, ρίχνοντας από πάνω έξτρα μουστάρδα ή τριμμένο τυρί.
Γαλλία
Στη Γαλλία προτιμάνε το τοστ τους πιο γλυκό. Για να φτιάξετε γαλλικό τοστ θα πρέπει αρχικά να ανακατέψετε τα εξής υλικά: 1-2 αβγά, βανίλια, κανέλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο, γάλα. Βουτήξτε τις φέτες του ψωμιού του τοστ μέσα στο μείγμα και τηγανίστε. Μόλις ροδοκοκκινίσουν βγάλτε τις και σερβίρετέ τις με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
Ινδία
Στην Ινδία για να φτιάξουν τοστ ανακατεύουν σε ένα μπολάκι ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Έπειτα τηγανίζουν τις φέτες του τοστ αφού πρώτα τις αλείφουν με λίγο βούτυρο. Στη συνέχεια τις βάζουν σε ένα ταψάκι, απλώνουν από πάνω φέτες βραστού αβγού και από πάνω το μείγμα που έφτιαξαν προηγουμένως. Ψήνουν το τοστ μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να λιώσει το τυρί.
Αμερική
Μια από τις πιο κλασικές συνταγές τοστ στην Αμερική περιλαμβάνει τυρί και βούτυρο. Απλώστε βούτυρο στο ψωμί, τοποθετήστε ανάμεσα στις δύο φέτες 2 φέτες τυρί και αλλείψτε το εξωτερικό του ψωμιού με μπόλικο βούτυρο. Τηγανίστε και απολαύστε.
Aυστραλία
Για να φτιάξετε κλασικό αυστραλιανό τοστ θα πρέπει να αλείψετε το ψωμί με βούτυρο και στη συνέχεια να αλείψετε με vegemite. Το vegemite είναι μια πάστα που μπορείτε να βρείτε μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα με τρόφιμα από διάφορες χώρες του κόσμου. Είναι σαν ένα πικάντικο σκουρόχρωμο βούτυρο που φτιάχνεται από εκχύλισμα μαγιάς. Τοποθετήστε το πάνω από το βούτυρο και στη συνέχεια λιώστε από πάνω του αβοκάντο. Στην Αυστραλία αυτά τα τοστ σερβίρονται με καφέ.
Κίνα
Σε μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε μαζί γαρίδες, κομματάκια χοιρινού κρέατος, σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το αυγό. Στη συνέχεια ανακατέψτε σε σάλτσα σόγιας, άσπρο πιπέρι και σησαμέλαιο. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα μαζί. Βάλτε σε ένα τηγάνι λάδι και τοποθετήστε σε κάθε τριγωνάκι ψωμιού του τοστ 2 κ.σ. από το μείγμα σας. Πασπαλίστε με σουσάμι και τηγανίστε και από τις 2 μεριές και είστε έτοιμοι!