Οι σημαντικότεροι λόγοι για να αποτύχει ένας γάμος

Αν και δεν θέλω να γράφω τέτοια στενάχωρα θέματα .. μερικές φορές είναι αναπόφευκτο… Είναι σα να βλέπουμε το πρόβλημα και δεν θέλουμε να το λύσουμε…

Η αλήθεια είναι ότι τα διαζύγια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια.. και ίσως και κάποιοι λόγοι που οδήγησαν σ’ αυτό να μην ήταν και τόσο σημαντικοί ..

Πάμε να δούμε παρέα.. τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα διαζύγιο.. σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά των τελευταίων ετών..

Η οικονομική κρίση

Πολλά ζευγάρια μπορεί να μη δουλεύουν ή να δουλεύει ο ένας από τους δύο και να τα «βγάζουν» δύσκολα πέρα. Ακόμα η μη οικονομική ευχέρεια αποτρέπει και τη γέννηση ενός παιδιού. Απόρροια όλων αυτών είναι η γκρίνια, οι καβγάδες και πολλά άλλα, συνθέτοντας μία κατάσταση που μοιραία οδηγεί στο διαζύγιο.

Η εμπιστοσύνη

Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη ρήξη σε έναν γάμο. Εδώ ισχύει σε μία σχέση, φαντάσου σε μία μόνιμη συμβίωση!

 Η κακοποίηση

Η κακοποίηση (λεκτική, συναισθηματική, σωματική, σεξουαλική) είναι ο σοβαρότερος λόγος που θα πρέπει  η γυναίκα –επειδή εκείνη είναι συνήθως το θύμα- να διακόψει τον γάμο της.

Ο εγωισμός

Ορισμένοι άνθρωποι σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και αυτό μέσα σε ένα γάμο συνεπάγεται έλλειψη ενδιαφέροντος και σεβασμού για το άλλο πρόσωπο.

Η έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης

Το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος του γάμου. Ένα ζευγάρι έχει ευτυχισμένο γάμο όταν έχει ενεργή σεξουαλική ζωή. Όταν όμως δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες για σεξ, τότε ο γάμος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία εξωσυζυγικών σχέσεων και άρα στην καταστροφή.

Όταν εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα…

και δεν μιλάω για το θέμα της απιστίας.. αλλά όταν μπαίνουν στη σχέση συγγενικά πρόσωπα.. Και ναι για την πεθερά θα πούμε πάλι… Δυστυχώς πολλοί γάμοι ‘’χαλάνε’’ όταν προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους πεθεροί..πεθερές..κλπ..

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like