«Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα». Η Έλενα Παπαρίζου ανακάλεσε την επίμαχη δήλωση!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Σοκαρισμένοι δήλωσαν ορισμένοι.. μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της Έλενας Παπαρίζου.. η οποία.. μεταξύ άλλων.. υποστήριξε ότι «όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα»! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η αγαπημένη persona του τραγουδιού.. έδωσε μια συνέντευξη στο podcast «Pop Revolution» τoυ Pride fm 98,6 και στον δημοσιογράφο Τάσο Μπισιμπίδη. Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στην ταυτότητα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ.

«Από μικρό παιδί είχα gay φίλο, ήμασταν 12-13 χρόνων. Ήξερε τι ήταν. Για εμένα είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν κάποιος νιώθει έτσι. Θα κάτσω εγώ να κρίνω γιατί ένας άνθρωπος νιώθει και είναι αυτό που είναι; Όχι βέβαια! Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα. Ένα straight ζευγάρι ξέρουμε τι κάνει όταν κλείνουν οι πόρτες; Η κολλητή φίλη της αδελφής μου ήταν αρραβωνιασμένη με κοπέλα. Είχα και εγώ αμφιβολίες στα 13 μου για τη σεξουαλικότητά μου».. ανέφερε η Έλενα Παπαρίζου.

Αρκετοί ήταν αυτοί που στη συνέχεια έσπευσαν να σχολιάσουν την παραπάνω δήλωση και συγκεκριμένα το σημείο με τα «παιδιά που γεννιούνται άφυλα». Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος θέλησε να απαντήσει στην Παπαρίζου μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook. «Με απόλυτο σεβασμό προς την κ. Παπαρίζου, την οποία εκτιμώ αλλά και παρακολουθώ ως καλλιτέχνιδα, η δήλωση της ότι «Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα» είναι τουλάχιστον ατυχής διότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Όταν περίπου στον 4° μήνα κυήσεως οι γονείς επισκέπτονται τον ιατρό τους, τους λέει με χαρά ότι το παιδί τους είναι κοριτσάκι ή αγοράκι. Στη συνέχεια, όταν μετά τη γέννηση ενός παιδιού οι γονείς πηγαίνουν στο ληξιαρχείο, εκεί σημειώνεται: Άρρεν ή θήλυ. Άφυλο παιδί δεν υπάρχει, δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ποτέ. Άλλο το φύλο ενός παιδιού λοιπόν και άλλο οι σεξουαλικές του προτιμήσεις μόλις μεγαλώσει και καταλάβει τον εαυτό του. Μην τρελαθούμε πια σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε».. έγραψε ο βουλευτής με αρκετό κόσμο να συμφωνεί γεμίζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τρανσφοβικά σχόλια και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο της δημοφιλούς τραγουδίστριας.

Τα ΕΛΤΑ το 2021 εκδίδουν το 1ο γραμματόσημο στήριξης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Είναι σαφές πως η έννοια του φύλου είναι πιο περίπλοκη από αυτή που σημειώνεται στο ληξιαρχείο και αυτή την περιπλοκότητα μάλλον θέλησε να αναδείξει η Έλενα Παπαρίζου. Βέβαια η τραγουδίστρια αναφέρθηκε τόσο στον σεξουαλικό προσανατολισμό.. όσο και στις σεξουαλικές προτιμήσεις! Φυσικά αυτά τα δυο είναι διαφορετικές έννοιες..

Η αγαπημένη τραγουδίστρια είναι καλλιτέχνης. Οι καλλιτέχνες.. γνωστοί για τις ευαισθησίες τους σ’ αυτά τα θέματα.. είναι καλό να μιλούν. Ο λόγος που πρέπει να το κάνουν.. είναι να δίνουν θάρρος στο κάθε άτομο.. να μην κρύβει την ταυτότητά του.. να μην ντρέπεται για το πώς νιώθει. Πόσα παιδιά δεν κρύβουν τις σεξουαλικές τους επιλογές από τους γονείς; Πόσα παιδιά ντρέπονται να τους πουν την αλήθεια.. ή φοβούνται την αντίδρασή τους; Φοβούνται μην τους στεναχωρήσουν γι’ αυτό που είναι! Πόσες εκφράσεις σαν «καλύτερα να τον νεκροφιλήσω παρά να γίνει πούστης» έχουν ακουστεί;

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος , Τρανς , Queer και Ίντερσεξ άτομα).. αν και η υπερβολή τους με βρίσκει αντίθετη.. γίνονται για να δημιουργήσουν γκρουπ υποστήριξης όσων κρύβονται από τον ήλιο.. όσων τρομοκρατούνται στην ιδέα «απογύμνωσης» της ξεχωριστής προσωπικότητάς τους!

Η αγαπημένη τραγουδίστρια πάντως.. μέσω της εκπομπής «καλύτερα δεν γίνεται».. αναφέρθηκε στην επίμαχη δήλωσή της και εξήγησε πως.. πολλές φορές σκέφτεται στα σουηδικά και μεταφράζει πολύ γρήγορα στα ελληνικά με αποτέλεσμα να κάνει λάθος.

«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία συνέντευξη, μέσα στην οποία ρωτήθηκα πολλά πράγματα. Μιλούσα πολύ γρήγορα. Σκέφτομαι σουηδικά και τα μεταφράζω πολύ γρήγορα στα ελληνικά και πολλές φορές δεν τα πετυχαίνω. Δεν έχω δεχτεί και τα καλύτερα σχόλια και επίσης δεν έχω ασχοληθεί εγώ η ίδια να απαντήσω μέσα από τα social media, δεν θεωρούσα ότι ήταν σωστό».. ανέφερε αρχικά η Έλενα Παπαρίζου.

«Πήγα σε μια συνέντευξη και ερωτήθηκα πράγματα. Σκέφτηκα πάρα πολύ γρήγορα και έκανα λάθος μετάφραση. Αν έχω στεναχωρήσει κάποιον, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη. Γιατί μπορώ να το κάνω αυτό γιατί είμαι άνθρωπος. Τα παιδιά δεν γεννιούνται άφυλα, αλλά γεννιούνται και δεν ξέρουν την προτίμησή τους και τι φυλετική συνείδηση έχουν. Όλα τα πράγματα έχουν να κάνουν με το DNA, με το περιβάλλον, τις προτιμήσεις».. συμπλήρωσε η γνωστή τραγουδίστρια.

Τέλος.. ανέφερε ότι επειδή είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef.. ασχολείται μόνο με τα παιδιά.. τα αγαπάει πάρα πολύ και δεν θέλει να προσβάλλει κανέναν. «Να μη δώσουμε συνέχεια σε αυτή τη κουβέντα. Η ουσία είναι ότι αγαπάμε αλλήλους. Δεν ήθελα να στεναχωρήσω κανέναν γονιό και κανένα παιδί. Με κάνετε και νιώθω λιγότερο άσχημα, έχω στεναχωρηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες. Δεν κοιτάω ποτέ πίσω, κοιτάω τι μου συμβαίνει σήμερα. Στέκομαι στο σήμερα για αυτό και αγωνίζομαι να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλλιτέχνης».

Φωτογραφίες: Social/HELENA PAPARIZOU, Δημόσιες στο Facebook

Πληροφορίες: Facebook/news247.gr/in.gr

You May Also Like