Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Στις 25 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών.
Η μέρα αυτή καθιερώθηκε το 1998 καθώς πήραν την πρωτοβουλία οι Ευρωπαίοι Βιομήχανοι Ζυμαρικών και θέλησαν μέσω αυτής να κάνουν γνωστό στον κόσμο πως τα μακαρόνια είναι και θρεπτικά αλλά και γευστικά.
Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, τα ζυμαρικά έκαναν πρώτη φορά την εμφάνιση τους στην Αρχαία Ελλάδα, όπου η λέξη “λάγανον” αναφερόταν σε μια ζύμη η οποία είναι επίπεδη και αποτελούταν από νερό και αλεύρι και κοβόταν σε λωρίδες.
Η πρώτη συνταγή για τη δημιουργία ζυμαρικών εμφανίστηκε τον 15ο αιώνα, στο βιβλίο μαγειρικής του Martino da Como.
Στην Ιταλία ξεκίνησαν να γίνονται “γνωστά” των 19ο αιώνα και από τότε άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε όλες τις χώρες.
Σήμερα, τα μακαρόνια είναι γνωστά ως το αγαπημένο φαγητό των Ιταλών. Όμως και εμείς οι Έλληνες τα λατρεύουμε και τα προτιμούμε συχνά-πυκνά!
Όλοι οι Pasta lovers ας ενωθούμε σήμερα και ας φτιάξουμε μια λατρεμένη μας συνταγή με spaghetti!