Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών και καλό είναι να έχουμε εύκαιρη μια καλή συνταγή που θα αγαπήσουμε.
Δεν νομίζω να έχω κάτι καλύτερο για μεσημεριανό από τα spaghetti al pesto. Η γεύση είναι μοναδική και ο τρόπος εκτέλεσης πολύ εύκολος!
Τι θα χρειαστούμε;
Υλικά:
175 ml ελαιόλαδο
45 γραμμάρια βασιλικό
Κουκουνάρι σπασμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Παρμεζάνα
1 πακέτο μακαρόνια βίδες
Τριμμένη παρμεζάνα για το ντεκόρ
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό όσο λέει σουρώνουμε την κατσαρόλα την άδεια, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω στο μάτι να κάψει προσθέτουμε και τα μακαρόνια και έτοιμα.
Πέστο: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Τόσο απλά, τόσο εύκολα!
Είστε έτοιμες!