Πακέταρε σωστά τις βαλίτσες σου

Couple trying to close full suitcase

Αχ αυτές οι βαλίτσες. Πόσο πολύ μας ταλαιπωρούν και όλο τις φτιάχνουμε και όλο θυμόμαστε ότι δε βάλαμε και κάτι ακόμα μέσα. Και δώσε του μαζεύονται ρούχα, πατάμε τις βαλίτσες να κλείσουν και τελικά πάμε διακοπές όχι μόνο φορώντας τα μισά από όσα πήραμε αλλά ίσως και αυτά που τελικά θέλαμε να μην τα έχουμε πάρει.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτό το «κακό» να σταματήσει..Μα πως; Ακολουθώντας απλά τις συμβουλές που σας δίνω ευθύς αμέσως.

Χρησιμοποίησε σακούλες αποθήκευσης ρούχων

Οι σακούλες αυτές είναι ιδανικές για να αποθηκεύσεις, ειδικά τώρα το χειμώνα, παλτά και μπουφάν που πιάνουν πολύ χώρο στη βαλίτσα μας.

 

Αγόρασε είδη υγιεινής και καλλυντικά σε μικρές συσκευασίες

Αντί να παίρνεις τσαντάκια, παρατσαντάκια με καλλυντικά και είδη υγιεινής, κάνε μία έρευνα αγοράς καθώς υπάρχουν μικρές συσκευασίες με τα αγαπημένα σου προϊόντα.

current-faves-clarins-samplesΜην πάρεις τη μεγάλη σου ομπρέλα

Αν τύχει και πας σε μέρος που οι βροχές είναι αναπόφευκτες προτίμησε να έχεις μαζί σου ένα καλό αδιάβροχο. Διπλώνεται εύκολα και μπορείς να το βάλεις παντού. Αν πάλι έχεις μικρή ομπρέλα που χωράει στην τσάντα σου, τότε οκ.

Τύλιξε τα ρούχα σου σε ρολό

Ένας ωραίος, και γνωστός, τρόπος για να εξοικονομήσεις χώρο αλλά και για να μην τσαλακωθούν τα ρούχα σου είναι να τα τυλίξεις σε ρολό. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να πάρεις μαζί σου όλα εκείνα τα μπλουζάκια και τα παντελόνια που ήθελες και πίστευες ότι δε χωράνε.

img_4981Χρησιμοποίησε κρεμάστρες

Όταν παίρνεις μαζί σου ρούχα, όπως πουκάμισα, κοστούμια, φορέματα, επέλεξε να τα βάλεις μέσα σε τσάντες χωρίς να βγάλεις τις κρεμάστρες τους. Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις κρεμάστρες που υπάρχουν μέσα στα τρένα και τα αεροπλάνα και να μην τα τσαλακώσεις.

2016-modern-s-m-l-xl-garment-suit-dress-clothes-font-b-coat-b-font-fontΠάρε μόνο ότι χρειάζεσαι

Ναι, άσε το σεσουάρ στο σπίτι, αφού σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία διαθέτουν δικά τους σεσουάρ. Παρομοίως με το σεσουάρ άφησε και άλλα πράγματα στο σπίτι, τα οποία μπορείς να τα βρεις άμεσα διαθέσιμα στο μέρος όπου θα πας.

Προσοχή στους κενούς χώρους

Αν έχεις ακολουθήσει όσα σου ανέφερα παραπάνω, τότε σίγουρα θα σου έχει μείνει κενός χώρος για να βάλεις και ότι αναμνηστικό πάρεις από το ταξίδι σου. Πρόσεχε μόνο γιατί αυτό το κενό στη βαλίτσα σου μπορεί να τσαλακώσει τα ρούχα σου. Για να αποφύγεις αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να γεμίσεις τα κενά με μικρά αντικείμενα ή με χαρτί περιτυλίγματος.

Μην αφήνεις τα παπούτσια άδεια

Μπορείς μέσα τους να βάλεις κάλτσες, εσώρουχα και άλλα μικρά είδη.

You May Also Like